kyy

Kaikki blogit puheenaiheesta WWF

WWF:n feikkiuutinen

Lukiko joku lehdestä että ihminen on hävittänyt 60% eläimistä kahden sukupolven aikana? Uutinen perustui WWF:n tiedotteeseen Living Planet -raportista. Ihan järkyttävää! Ihminen tappanut  yli puolet elukoista! Paitsi että kyseessä oli valeuutinen, kuten TM ansiokkaasti kertoi.

WWF ja syyllistämisen taito

Tänään on taas se päivä, kun meitä suomalaisia syyllistetään oikein urakalla ja me nöyrästi otamme lakin päästä ja kumarrumme syyttävän sormen tuomittaviksi. On nimittäin suomalaisen ylikulutuksen päivä. Olemme tänään käyttäneet oman osamme maapallon antimista per capita, loppuvuoden elämme velaksi luonnolta ja lapsiltamme.

Jonakin päivänä kaikki muuttuu

"Jonakin päivänä kaikki muuttuu sinun silmissäsi. / Myös keittokirja. / Et katsele sitä enää samalla tavalla kuin ennen. / Näet siellä vain tuhottua elämää: / Miten sokeita me olemme olleet." (Eeva Kilpi)

WWF julkaisi tänään lihaoppaan, jonka sisältö on aika lailla odotusten mukainen: tehotuotettua sianlihaa ja broileria tulisi välttää, luomua voi syödä kohtuudella. Suositeltavaa olisi vähentää lihansyöntiä ylipäätään ja korvata sitä palkokasveilla, kuten herneillä, pavuilla ja linsseillä. http://yle.fi/uutiset/3-9445253

Risuja ja ruusuja WWF:n lihaoppaalle

WWF julkaisi tänään lihaoppaansa, jolla pyritään ohjaamaan kuluttajia tekemään ympäristön kannalta parempia ruokavalintoja. Oppaassa on paljon hyvää ja sen pääviesti on, että syödään vähemmän, mutta parempaa lihaa. Samantyyppistä viestiä on aiemmin välittänyt myös esimerkiksi Pihvikarjaliitto. WWF:n suositukset lihan vähentämiseksi korostavat aivan oikein kotimaisen lihan vahvuuksia, vaikka osaa kotimaisesta lihasta kehoitetaankin välttämään osin keinotekoisin perustein.

EU rahoittaa Afrikan luonnonsuojelua 700 milj. eurolla vuosina 2014-2020

Mihin rahat menevät, kuka valvoo, kenen pitäisi olla kiinnostunut, mitä saadaan aikaiseksi?

Olen vuosia kartuttanut tietoani siitä, miten eläimiä kohdellaan Suomessa ja muualla Euroopassa. Haen aktiivisesti tietoa, olen monessa vapaaehtoistyöryhmässä mukana jäsenenä. Näen ja kuulen, usein liikaakin, negatiivista.

Nyt voi seurata saimaannorpan loikoilukiveä suorana netistä

On tämä tekniikka ihanaa ja innovaatiot millä tavalla tekniikkaa voi käyttää on mahtavaa. WWF on asentanut kamerat kuvaamaan norpan loikoilukiveä ja lähetystä voi seurata suoranan netistä.

WWF:n hallintoneuvoston jäsen Sixten Korkman väärässä

Ekoekonomisti Sixten Korkman "Maailmantalous vailla kapteenia ja ruorimiehiä" - Väärin hänhän itse yksi apuruorimiehistä.

WWF:n hallintoneuvoston jäsen Sixten Korkman kirjoittaa periaatteessa sympaattisen kotimaista elvytystä puoltavan kolumnin http://www.hs.fi/talous/a1458915856074?ref=hs-mob-feature4 .

Ilmeisesti epäillen kotimaisten toimien tehoa nykytilanteessa hän kirjoittaa:

Kirkkomme luonnonsuojelijana

 

Suomen kirkon luonnonsuojelun suurimmat saavutukset viime vuosilta liittyvät Kirkon Ympäristödiplomiin ja METSO-suojelualueisiin. Niiden ansiosta palkintoja ja tunnustuksia on tullut seurakunnille jo useampia. Mutta samaan aikaan paine seurakuntametsien tehokäyttöön ja avohakkuisiin on kasvanut pahentuneen laman myötä.

Luotopolitiikka

Eilen oli luontoihmisillä vaatimuksena lopettaa Tampereen delfinaario.  Eläimet eivät ole omassa ympäristössään ja stressaantuvat.

Tänään ollaan hankkimassa ministeriön  luvalla ja kaiketi  WWFn hyväksynnällä kaksi pandaa Ähtäriin.  Toivottavasti niille saadaan kiinalaiset kotoiset olosuhteet jotta jatkoriidoilta vältytään.

 

Free panda, vai miten se meni?

Vennamolainen energiareformi

Ukkostaa. Ulkona jyskää, mutta silti niin rauhaisaa. Vierellä tuhiseva pieni ihminen, hetki aikaa itselle lukea ja oppia edesmenneen mummun ajasta ja elämästä silloisessa Suomen maaseudun puolueessa, joka juontuu 1950-luvun loppuun ja jo poisnukkuneeseen Veikko Vennamoon. Vennamoon, presidentti Kekkosen itsevaltiutta vastustaneeseen poliitikkoon, jonka yhdeksi merkittävimmäksi saavutukseksi on nostettu jatkosodan jälkeinen maareformi, jossa järjestettiin uusi elämä sodasta kärsineille. Suomen historian suurin maanomistuksen uusjako mursi myös maatalouden rakenteen pienviljelyn myötä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä