kyy

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntien tehtävät

Kuntavaaleja kohti väärät teemat lasissa

Kuntavaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Pian alkavat televisioidut puheenjohtajaväittelyt, lehtihaastattelut ja kuntavaaliehdokkaiden valtava someherääminen. Facebook, Twitter, Instagram ja todennäköisesti jopa Snapchat täyttyvät ehdokkaista, joiden somen käyttöaste rajoittuu kahdelle kuukaudelle ennen vaaleja ja katkeaa välittömästi niiden jälkeen tuloksesta riippumatta.

Kun vihreät tuulivoimakauppiaat tekivät rynnäkön Suomeen

Kun kuntien rooli työllistäjänä, verotulojen, vuokratulojen kasvattamisessa ja tavoitteet hiilivapaasta sähköntuotannosta näytti yhdistävän kuntapäättäjän ja tuulivoiman ihanteellisella tavalla. Kuntapäättäjät lähinnä länsirannikolta olivat jo saaneet tietopaketin mahdollisesta kuntaan tulevista tuulivoimaloista kestityksen kera. Jotkut olivat jopa päässeet matkalle Saksaan paikanpäälle tutustumaan sähköntuotantoon tuulivoimaloilla. Kaikki näytti vielä olevan lähes uskomattoman hyvällä mallilla.

Maakuntahallinto tulee. Mikä muuttuu ja miten kunnissa?

Maakuntahallinnon tulemisen vuoksi kuntien työntekijöiden määrä ja budjetit romahtavat jopa 65 prosenttia, kun sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät kunnilta maakunnille.

Yle on hyvin ajassa kiinni. Se kysyi luottamushenkilöiden eliitiltä, kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajilta ja varapuheenjohtajilta, miten maakuntahallinnon tulo vaikuttaa kuntien hallintoon ja kuntademokratiaan.

http://yle.fi/uutiset/3-9259450

Haluammeko kaikki Etelään?

Meillä on Suomessa puhdasta luontoa, laajoja asumattomia alueita ja pinta-alaa viidenneksi eniten koko Euroopan Unionissa. Suurin osa tästä alueesta sijaitsee syrjässä kaupunkitaajamista, periferiassa, kaukana alueilta joilla työpaikat ja palvelut nykyään sijaitsevat. Olisivatko Suomen kauneimmat ja tilallisesti laadukkaimmat asumisympäristöt Etelä-Suomen ulkopuolella?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä