kyy

Kaikki blogit puheenaiheesta Imatra

Tositarina erään kaupungin koulutuspolitiikan nykytilasta

Kaupungissa on yhdeksän peruskoulua, jotka päätetään yhdistää kolmeksi suureksi kouluksi. Oppilaita näihin kouluihin tulee yhteensä reilut pari tuhatta. Kuusi lähikoulua suljetaan. Yhtä jäljelle jäävää koulua joudutaan laajentamaan. Yksi jäljelle jäävä on homeessa ja vaatii miljoonaluokan korjauksen. Yhtä ei ole edes olemassa vaan se pitää rakentaa. Tai no, on se rakennus periaatteessa olemassa, mutta ei siellä ole koulua voinut käydä enää aikoihin. Se lyödään matalaksi ja siihen samalle paikalle rakennetaan uusi.

Eka kerta, vika kerta?

Ujostuttaa ja punastuttaa. Vähän hävettääkin. Mitähän tuo minusta ajattelee? Pitäisikö kätellä ensin, jälkeenpäin vai unohtaa muodollisuudet? Ehkäpä pieni small talk lämmittelyksi ja vitsillä sisään? Vai kuivasti suoraan asiaan? Pitäisikö katsoa koko ajan silmiin? Liian raju ja hyökkäävä ei saisi olla, mutta toisaalta väärää ensivaikutelmaakaan on vaikea korjata jälkeenpäin, jos liian hempeästi aloittaa. Pitäisikö hoidella yksi kerrallaan vai kerätä porukka ympärille?

 

Saimaannorpasta nähtävyys Imatralle

Vaaliteltalla vaalityötä tehdessä olen huomannut, että ihmiset kantavat huolta Imatran elinvoimaisuudesta ja tulevaisuudesta. Ihan aiheesta. Imatran työttömyysprosentti on hieman alle 20. Suurimmat työllistäjät ovat Stora Enso Oyj, Ovako Imatra Oy Ab ja Imatran kaupunki. Tämän lisäksi mm. Rajavartiolaitos, Eksote, Kesko ja Etelä-Karjalan Osuuskauppa eri muodoissaan ovat merkittäviä työllistäjiä. Näistä Stora Enso ja Ovako tuovat työllistämisellään ja toiminnallaan suoraan tuloa Imatralle.

Kotouttamisohjelmat ovat positiivista syrjintää virallisessa muodossa

Suomessa on viime vuosina puhuttu kiihtyvään sävyyn syrjimisestä. Monesti se keskustelu on mennyt korkealta yli. On närkästytty täysin aiheetta, kun on nähty piruja joka nurkalla ja kaikki on ollut syrjintää, mikä ei ole mennyt juuri oman mielen mukaan. Sitten kuitenkaan positiivisesta syrjinnästä ei keskustella ollenkaan. Ikään kuin positiivinen syrjintä ei olisi syrjintää tai sitä ei olisi olemassakaan. Kyllä se on ja kyllä sitä on olemassa.

 

Yhteistyötä politiikassa imatralaisittain

Yksi vaaliteemoistani on, että Imatran poliittiseen päätöksentekoon ja poliittiseen ilmapiiriin pitää tehdä muutos ja että imatralaisten etu pitää tulla ennen puolueiden etua. Kyllä minä ymmärrän politiikan vallitsevat lainalaisuudet, että kun joku päätös tehdään, niin siitä on tärkeää ottaa itselleen ja edustamalleen puolueelle kunnia. Mutta kun valitettavasti tämä tarkoittaa käänteisesti sitä, että kun joku toinen puolue tai jonkun toisen puolueen yksittäinen ihminen esittää jonkun järkevän idean, niin sitä ei voi kannattaa. Koska kunnia menee väärille tahoille.

Imatran liikennevaloista kiertoliittymiä

Imatralla on menossa kokeilu, jossa liikennevalot on sammutettu yöajaksi. Se on hyvä kokeilu. Kuitenkaan Imatra ei ole niin iso kaupunki, että täällä olisi varsinaista tarvetta yksillekään liikennevaloille, joten liikennevalot voisi Imatralta poistaa ihan kokonaan. Ainoastaan Vuoksenniskalla oleva Biovuoksen risteys on sijaintinsa puolesta sellainen, johon on perin hankala muuta liikennejärjestelyä tehdä. Kaikki muut valoristeykset pitäisi muuttaa kiertoliittymiksi tai sitten vain poistaa valot kokonaan käytöstä, kuten on jo parin risteyksen osalta Karjalantiellä tehtykin.

Imatran viimeinen farssi

Imatran uuden kaupunginjohtajan valinta on edennyt sellaiseen vaiheeseen, että viidestä haastatteluun valitusta jäljellä on enää kolme. Alun perin hakijoita oli ensimmäisellä hakukierroksella 11. Tuo joukko oli ilmeisesti liian pieni tai huono, koska järjestettiin uusi hakukierros, jonka jälkeen hakijoita oli yhteensä 17. Tässä vaiheessa yksi aiemmista hakijoista oli vetäytynyt leikistä. Tehdäänpä nopea katsaus, keitä nuo viisi olivat.

 

Alina Kujansivu, II kaupunginsihteeri/ viestintäjohtaja/ kaupunginjohtajan varahenkilö, Lappeenranta

Suomen media vaikenee Norjan pedofiiliskandaalista

Kysykää itseltänne : miksi?

51 henkilöä on pidätetty Norjassa osallisuudesta pedofiilirinkiin, joka on levittänyt iljettävistä iljettävintä lapsipornomateriaalia. Mukana on lakimiehiä, opettajia, ainakin yksi poliisi ja yllätys, yllätys: poliitikkoja.

Imatra

Nuori mies on nyky-yhteiskunnan hullu metso. Hullut metsot (kukot / urokset) alkoivat lisääntyä 60-70-luvun taitteessa, kun metsätaloutemme koki muutoksia ja tuo monen metsästäjän suosikkisaalis ja jonkinlainen suomalaisuuden symboli alkoi oirehtia, kun ei pystynyt sopeutumaan talousmetsiin (18-35 v. suomalainen mies). Tuli ne hiljaiset puolikesyt metsot (pojat yksin koneidensa ääressä), jotka istuskelivat talojen pihalla lasittunein silmin, ja tuli myös kunnon äkkiväärät soidintaan ties kelle pitävät kukot (kouluampujat ja Imatra) ties missä metsäautoteiden nurkissa ja talojen nurkilla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä