kyy

Olin pedofiilin uhri

9-vuotiaana koulupoikana jouduin pedofiilin käsittelyyn, ja siksi minua ja valtavaa joukkoa kaltaisiani loukkaa syvästi se, että keskustelu aiheesta käännetään nyt selvästikin lähestyvien vaalien vuoksi sivuraiteille – maahanmuuttokysymykseksi. Muuten on tietysti hyvä, että lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin vihdoin puututaan vuosikymmenten ja -satojenkin vähättelyn jälkeen. Vai puututaanko nyt vain pieneen osaan niistä ja valtaosa sivuutetaan poliittis-kaupallisista syistä? Ja lopulta: puututaanko edes puheena olevien uhrien asiaan vai kohkataanko senkin ohi?

Oulun tapauksista ei todellisuudessa paljon tiedetä, mutta siellä näkyy viime vuonna tapahtuneen jotain järkyttävää: näillä tiedoilla 9 pedofiliatapausta, minkä johdosta paikalle lähetettiin ministeridelegaatio ja pari miljoonaa euroa tukirahaa. Lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia ilmoitettiin vuonna 2018 Suomessa 1400, eli siis keskimäärin 4 päivässä ilmoittamatta jääneiden lisäksi, mutta ministerit lotkauttivat korvansa vasta tutkittuaan puolueittensa kannatuslukuja ja ymmärrettyään että pelko ja hysteria ovat oivallista maaperää äänten kalasteluun. Mutta mihin jäivät ministerit niissä 1391 tapauksessa?

Kuulostaa kyyniseltä, muttei toteamus kyyninen ole vaan useat poliitikot, virkamiehet ja media, joista eniten tyrmistyttää YLE, joka on mennyt täysillä mukaan vaalihysterian lietsontaan. Toki tiedossa on että koko kansan omistaman YLEn uutis- ja ajankohtaisohjelmat ovat pian vuosikymmenen ajan olleet kokoomuksen panttivankina – puhumattakaan kaupallisesta valtamediasta, jota ohjastavat mainostajat markkinahenkisine maailmankuvineen, vaikka toimituskunnat kiivaasti tuon faktan kiistävätkin, kuten asiaan kuuluu. Nyt kun kokoomus on alkanut kalastella persujen vesistöissä, media laukkaa perässä kuin rottalauma.

Erityisesti meitä pedofilian uhreja tyrmistyttää havainto sellaisestakin luulosta, että pedofilia olisi jollain lailla uusi ilmiö, jonka turvapaikanhakijat olisivat tuoneet mukanaan. 

Ei todellakaan ole. Omassa lapsuudessani lastenraiskaajia liikkui joka nurkalla, aivan eri mittakaavassa kuin nykyään, ja vaikka omalta kohdaltani osasinkin varoa namusetiä ja pervertikkoja, joita siellä täällä vilisi, jouduin hikisen äijän yllättämäksi koulutiellä. Kuten asiaan kuului, en voinut kertoa tapauksesta vanhemmille, ja kavereillekin vain pintapuolisesti, seksuaalinen puoli häivyttäen.

Ja puoli vuosisataa myöhemmin joudun sitten kuuntelemaan, kuinka jotkut kehtaavat esittää, että vasta nykyiset maahanmuuttajat olisivat tuoneet Suomeen pahat tapansa! Mieluumminkin sanoisin ilkeästi niin, että nyt puheena olevien ulkomaalaisten kotouttaminen on sujunut hyvin: tämän maan tavat on ainakin tuolta osin omaksuttu erinomaisesti. 

Hyvät Oulu-hysteerikot: tutustukaa edes pintapuolisesti seksuaalirikosten historiaan Suomessa ja ihmetelkää, miksi niitä on vähätelty aina näihin päiviin asti: uhreja ei ole uskottu, heitä on syyllistetty ja pojat ovat poikia -henkeä viljelty. Kun te vaaditte ulkomaalaisten pääsyn estämistä maahamme, yhtä nerokasta olisi lastemme turvallisuuden nimissä vaatia samalla kantasuomalaistenkin häipymistä täältä.

Suomessa on meneillään häpeällinen, seksuaalirikosten uhrien valtaosaa loukkaava joukkopsykoosi, jota mediassa kaikin voimin lietsotaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

45Suosittele

45 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (214 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tiettävästi Oulun seutu on perinteisesti ollut hyvin pedofiliarikasta maaperää. Ehkäpä kotouttaminen siellä on tartuttanut jopa paikallista perinnettä uusiin asukkaisiin.

"Liian vakava asia leikin lyömiseksi", tuumaileee nyt reilu puolet lukijoista.

Mutta ei niin pientä pilaa etteikö totta toinen puoli. Kuten Mark kirjoittaa, namusetäilmiö tuntui olevan paljon yleisempää vielä 60-luvulla kuin se on tänään. Silloin asiaan ei edes kiinnitetty siinä määrin rikosoikeudellista huomiota, vaan lapsia vain varoiteltiin namusedistä tyyliin "käytä suojatietä", "varo liukastumasta" j.n.e. Eikä suinkaan pidetty itsestään selvyytenä myöskään, että jokainen namusedän uhri olisi saanut elinikäisen trauman.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mark: "Erityisesti meitä pedofilian uhreja tyrmistyttää havainto sellaisestakin luulosta, että pedofilia olisi jollain lailla uusi ilmiö, jonka turvapaikanhakijat olisivat tuoneet mukanaan".

Siksi ainakin itse kirjoitin tuoreessa blogissani näin: "Alaikäisten raiskaus on níín paha teko (koskee yhtä hyvin katolilaisia/lestadiolaisia saarnaajia, jammuja ym), että..."

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sananvapaus suo blogistille oikeuden kertoa syvästä loukkaantumisestaan. Todennäköisesti sama sananvapaus suo oikeuksia myös niille, joille blogisti on loukkaantunut.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

On pakko olla rehellinen mitä tästä ajattelen, vaikka ollaan joskus sanailtu napakastikin.
Ensinnäkin otan vilipitömästi osaa ja kahdesta muusta seikasta, vöyhöttämisestä ja vakavalla aiheella politiikan tekemisestä, tullut ja tulee tänne blogikirjoitus. Näitä osia tulee vielä lisää.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Minä en tiedä, kuka on aiemmin vähätellyt seksuaalirikoksia aina näihin päiviin asti. Erikoisia tuttavia sinulla.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niinpä. Kommenttisi sisältää jo vastauksen: et edes tiedä.

Kyse ei ole tuttavistani vaan suomalaisesta peittelyn ja vaikenemisen kulttuurista.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

"Suomalainen peittelyn ja vaikenemisen kulttuuri", taitaa olla urbaania legendaa. Ainahan täällä on esim. vaadittu kovempia rangaistuksia pedofiileille.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #9

Täälläkin huutelevat vaatimuksia eduskuntaan äänestetyt kansansa edustajat. Politiikka on väline yhteiskunnan epäkohtien kehittämiseen ja lainsäädäntötyö on kansanedustajien keskeisin työ eduskunnassa. Poliitikot kiinnostuvat asioista, joissa saavat julkisuutta, mutta parrasvalojen sammuttua työ jää tekemättä tämänkin asian tiimoilta.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Aivan viime vuosina ,jopa vuosikymmeniä lapsuuden traumojaan ja paineitaan kantaneet ovat murtaneet esim. vanhoillislestadiolaisten perinteisen vaikenemisen, anteeksiannon ja armon muurin ja kertoneet kokemastaan hyväksikäytöstä lehdissä.

Ilmastonmuutoksen torjuminen, pakolaiset ja mm.sote jakaa mielipiteet, mutta nämä Oulun ja Helsingin tapahtumat näyttävät aiheuttaneen kaikille ja kaikkialla yleisen hysterian ja ilmeisesti kaikki vaaleihin tähtäävät suorastaan kilpailevat, kuka kaikkein kovemmin tiukimmin puuttuu tekoihin ja vaatii "toimenpiteitä."

- Itse odotan milloin tasa-arvoisen avioliiton, abortin ja mm. eutanasia lain
tiukka vastustaja, katolinen rukousaamiaisten mies Timo Soini käsittelee edes yhden plokinsa verran katolisen kirkon selibaattipappien, vuosikymmeniä eri maissa jatkuneita lasten ja nuorten hyväksikäyttöjä, jotka sentään edustavat mittaluokaltaan ja laajuudeltaan aivan eri lukuja!?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Andersson, olen pahoillani kokemuksesi johdosta. Olet oikeassa siinä, että suomalainen yhteiskunta on peitellyt omaa ongelmaansa liiankin kauan. Kuten kerroin jo edellisessä blogissasi, oman yhteiskoulumme pihalla pyöri ammattikoululaisia autoineen tapaamassa yläasteikäisiä tyttöystäviään. Suojaikärajat eivät ole noista vuosista muuttuneet. Samassa pikkukaupungissa eleli pedofiili, joka sai useasta teostaan puolentoista vuoden tuomion ja oli vajaan yhdeksän kuukauden jälkeen taas vapaana.

Ei etelä-karjalainen pikkukaupunkimme saanut ministereitä vieraakseen eikä tukimiljoonia ongelman ratkaisemiseen.

No, ei mikään ole niin huonoa, etteikö hyvääkin. On hyvä, että teemme vihdoin sen, minkä yhteiskunnan olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten: lasten turvallisuuden parantamisesta on tehtävä yhteinen asia. Jokaisen hyväksikäyttäjän on saatava samanlainen rangaistus samanlaisesta teosta. Tänään eduskunta vie asiaa oikeaan suuntaan.

Itse epäilen tosin, että oikealta laidalta lähtee liikkeelle jo muutaman vuoden sisällä uusi viesti. Siinä valitetaan suomalaisten nuorten kokemaa vääryyttä, kun nuorten "rakkauden" tielle asetetaan laki ja sen uudet rangaistusasteikot.

Mutta kaiken kaikkiaan on arvokasta, että joku huomaa, että lasten suojeleminen on asian keskiössä.

Birgitta Kesseli

Onko sinusta oikein, että Suomeen turvaa hakemaan tulleet kylvävät turvattomuutta ja väkivaltaa?

Vaaliteemaksi kaavailtiin toista megatrendiä, ilmastonmuutosta, mikä vaihtuikin toiseen megatrendiin, väestöjen kiivaaseen liikkumiseen maasta ja mantereelta toiselle, ja miten se suhteutuu sisäiseen turvallisuuteen, talouspolitiikkaan ja muihin yhteiskunnan resursseihin.

Mitä vikaa tässä on?

Lainkaan väheksymättä asiaasi, jonka itsekin tiedän.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vika on siinä, että pedofililien uhrien siivellä tehdään poliittista propagandaa.

Maahanmuutosta voidaan tietenkin puhua, mutta ei uhrien kustannuksella.

Se, että keskustelu seksuaalirikoksista käännetään vaalikiimassa ja median voitontavoitteiden vuoksi sivuraiteille, on yksinkertaisesti törkeää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muuan blogisti meni eilen jopa niin pitkälle tuossa poliittisessa agendassaan, että kiitteli Oulun tapahtumia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #11

Kuikka, älä vääristele sanomisiani. Kiitin näitä rohkeita tyttöjä ja heidän perheitään, jotta nämä asiat alkoivat valkenemaan.

Blogi on luettavissa kotisivuillani, jonka lisäksi minulla on Harri Rautiaisen lähettämä tiedosto, jossa on koko blogi kommentteineen tallella.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Tarkkaan ottaen kirjoitit mm. näin:

Kiitos suomalaiset pikkutytöt, te teitte poliittista historiaa. Ilman teidän apuanne näistä vaaleista ei olisi tullut maahanmuuttovaaleja, vaan aihe olisi vähätelty ja lakaistu maton alle.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Uusi Suomi poisti sen, joten onko asiallista laittaa linkki?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #28

Itse sinä aloit siteeraamaan kirjoitustani valikoiden, joten tottakai koko kirjoitus pitää nähdä. Jos hirvittää, niin ei kannata avata linkkiä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #22

Mikä nimenomaisesti tarkoittaa seksuaalirikosten lakaisemista maton alle.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #27

Mietipä itseäsi, kun olet 9-vuotiaana joutunut pedofiilin uhriksi ja kirjoitat: "Kuten asiaan kuului, en voinut kertoa tapauksesta vanhemmille, ja kavereillekin vain pintapuolisesti, seksuaalinen puoli häivyttäen."

Silloin et voinut kertoa asiaa vanhemmillesi, vaikkei se sinun vikasi ollutkaan. Nyt näistä asioista voi puhua ilman uhrin syyllistämistä, joten nämä tytöt ja heidän perheensä tekevät palveluksen kaikille pikkutytöille ja -pojille, jotta nämä uskaltaisivat kertoa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mielestäni on erittäin kunnioitettavaa, että sinäkin nyt viimein uskallat kertoa hirveästä kokemuksestasi julkisesti.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #22

#22# ja sinun mielestä syytä löytyy pikkutytöissä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #17

Suosittelen lämpimästi blogitekstisi ja kommenttien lukemista uudestaan, ajatuksella ja avoimin mielin. Saattaahan siellä olla jotain varteenotettavaakin palautetta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Heitin kalikan metsään epämääräiseen suuntaan, mutta jostain kuuluikin älähdys.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #39

Älä Kuikka edes viitsi. Luuletko, että pystyt tuolla sanomisiasi oikomaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

En edes tunne tarvetta oikoakseni mitään, saatikka sitten että jotain luulisin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #11

J.K:..meni eilen jopa niin pitkälle.."

Ja eräs kommentoija meni jopa niin pitkälle, että herkutteli "himokkailla ja halukkailla sulottarilla" ja kertoi että vika oli niiden.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #81

Voitko linkata tuohon, jotta tietäisin kuka tuolla tavalla on sanonut?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

En oikein ymmärrä. Eikö nyt saakkaan puhua näistä asioista?
Ennen vaaleja on paras aika saada vastauksia.
Nyt vaan tuli esille että tämä vaan lisääntyy ja varmaan ei vähene jos siitä ei sitten saa puhua.
Oletko itse muuten jonkun puolueen jäsen?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #12

Ilmeisesti tarkoitat minua, Kostiainen?

En ole minkään puolueen jäsen.

Jos puhutaan pedofiliasta, on puhuttava pedofiliasta eikä uskoteltava että koko ilmiössä olisi muka kyse maahanmuutosta.

En vastusta mitenkään maahanmuutosta keskustelua, mutta se on oma keskustelunsa. Sillä ei pidä peitellä seksuaalirikosten todellista ongelmaa, kuten nyt näkyy tapahtuvan.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #25

Juuri eilen pohditutti sama asia, eli lapsia on varoiteltu namusedistä jne. kaiken aikaa, mutta sitten kun tulee ns. hädänalaisen viitan alla henkilöitä maahan vieraista patriarkaalisesta kulttuureista, joissa pedofilia on uskonnon asemassa, niin sitten kaikki varovaisuus heitetään nurkkaan ja namusedistä varoittelijoita syytetään rasistiksi??

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #35

Tuo nyt on vähän sellaista paskapuhetta.

Ei liity mitenkään uskontoon, kansalaisuuteen, ihonväriin tai muuhunkaan vastaavaan asiaan.

http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267637-olin-pe...

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #68

Niin mikä on paskapuhetta, tietyissä kulttuureissa olevat lapsiavioliitot, se ettei ennenkin ole varoitettu namusedistä, vai se, että kaikista turvallisuussäännöistä poiketen, potentiaalisia namusetiä viedään päiväkoteihin ja lasten harrastustiloihin jne, vaikka normisuomalaisilla miehillä ei ilman omiin lapsiin liittyvää asiointia, ole mitään pääsyä päiväkotiin, tai saa ottaa kuvia toisten lapsista?

Paskanheitto alkaa kun asiat loppuu...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #110

"Niin mikä on paskapuhetta"

Rinnastukset uskontoon ja kulttuuriin.

"tietyissä kulttuureissa olevat lapsiavioliitot"

Oliko Oulun raiskaajat avioliitossa uhrin kanssa?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #112

Jos itse kulttuurin edustajat kritisoivat oman kulttuurinsa naisiin kohdistuvaa kohtelua, niin miten niin väitteeni on paskapuhetta?

Lapsiavoliittojen yleisyys voidaan hyvin rinnastaa siihen, kuinka hyväksyttävää kultturissa seksuaalinen kanssakäyminen selkeästi alaikäisen lapsen kanssa on.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #125

"Jos itse kulttuurin edustajat kritisoivat oman kulttuurinsa naisiin kohdistuvaa kohtelua, niin miten niin väitteeni on paskapuhetta?"

No miten se tekee pedofilian olevan jotenkin uskonnon asemassa olevaa normalisoitua asiaa?

"Lapsiavoliittojen yleisyys voidaan hyvin rinnastaa siihen, kuinka hyväksyttävää kultturissa seksuaalinen kanssakäyminen selkeästi alaikäisen lapsen kanssa on."

Ei ole.

Taitaa edelleen suurin osa maailman avioliitoista olla _sovittuja_. Toisin sanoen, vanhemmat ja suvut järjestävät lapsilleen avioliittoja ja sopimus voidaan tehdä kun on alaikäinen.

Se ei kuitenkaan tarkoita että alaikäisen kanssa saisi harrastaa seksiä. Kaikennäköiset suojaikärajat ovat lähes universaaleja ja sielläkin missä ei ole suojaikärajaa on sitten vaikka niin, että "pitää olla avioliitossa" että on sitten vaikka vanhempien vastuulla, että onko se 14v vai 18v sitten ok heidän lapselleen mennä avioliittoon ja aloittaa seksihommat valitun puolisonsa kanssa.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #138

"No miten se tekee pedofilian olevan jotenkin uskonnon asemassa olevaa normalisoitua asiaa?"

Kulttuuri ja uskonto ovat monin paikoin yksi ja sama asia, eikä niitä voida erottaa toisistaan, vaikka samalla alueella olisikin useampia uskontoja.
Jos kulttuuriin kuuluu lapsiavioliitot, niin ei se rajoitu siihen, tai ole puolustus, että siitä vain sovitaan suvun päämiesten kesken.

Käytännössä se kertoo tyttölapsen asemasta näissä kulttuureissa, joissa hän on samanlaista kauppatavaraa kuin muut kotieläimet. Kohtelu tietenkin vaihtelee, mutta pääsääntöisesti se kuitenkin on yleisempää mm. Intiassa ja muissa maissa, missä naisten asema on heikko. Paljon on kirjoitettu myös muistaakseni Pakistanilaisesta poikien hyväksikäyttö perinteestä, jossa näille oli ihan oma nimityskin. Tälläinen uutinen löytyi.

https://yle.fi/uutiset/3-7590191

"Kaikenlaiset suojaikärajat" eivät tosiaankaan ole universaaleja.

En ymmärrä miten vaikeaa joillekin ihmisille on ymmärtää, kuinka suuri vaikutus kulttuurilla on ihmisten käytökseen, ja siihen mikä on hyväksyttävää ja mikä ei. Ei kyetä näkemään sitä erilaisuutta, vaikka samaan aikaan suitsutetaan, kuinka ihanaa se on.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #212

"Paljon on kirjoitettu myös muistaakseni Pakistanilaisesta poikien hyväksikäyttö perinteestä, jossa näille oli ihan oma nimityskin. Tälläinen uutinen löytyi."

Tuo ei ole kulttuuria eikä perinnettä. Köyhyyden ja kurjuuden sivutuotteita. Näitä on siellä missä on katulapsiakin.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #216

No voi ihme?? Miten pystyt ulkopuolisena määrittelemään, mikä kuuluu kulttuuriin ja mikä ei?

Jos vertaa esim. Amerikan intiaanien ihmisuhreihin, niin eikö nekään kuulu kulttuuriin mielestäsi? Alla olevissa esimerkeissä juuri lasten ja naisten asema korostuu myös, eli uhreiksi valikoituu ne kurjimmat ja köyhimmät.

"Asteekkien uhrausseremoniat suoritettiin pyramidien huipulla, missä papit leikkasivat uhrien yhä sykkivät sydämet irti rinnasta.[2] Mayoilla ihmisuhrit liittyivät usein luomisen ja uudelleensyntymisen käsitteisiin, ja niitä suoritettiin usein pallopelin yhteydessä. Mayat uhrasivat useimmin mestaamalla, suolistamalla tai pudottamalla uhrit temppelin portaita alas tai cenote-kuoppiin. He uhrasivat myös vuodattamalla omaa vertaan.[3][4] Etelä-Amerikan inkat uhrasivat ihmisiä, etenkin lapsia, hallitsijoidensa kruunausjuhlissa sekä aurinkojumalalleen.[2][1] Pohjois-Amerikan tunnetuin ihmisuhraus oli pawnee-intiaanien aamutähden rituaali, jota harjoitettiin 1800-luvulle asti. Se järjestettiin 3–5 vuoden välein, ja uhri oli viholliskansasta kaapattu nuori nainen. Uhri edusti rituaalissa Iltatähteä ja nuolen hänen sydämeensä ampunut mies Aamutähteä.[5]"

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #218

"Jos vertaa esim. Amerikan intiaanien ihmisuhreihin, niin eikö nekään kuulu kulttuuriin mielestäsi?"

No ne kuuluu. Ei ihmisuhrit ole mitenkään tavattomia. Kuuluu aika keskeisesti myös Suomen historiaan.

Mutta, maailmassa on aika paljon köyhiä ja yhteiskuntia joissa ei ole joka asiassa viranomainen mukana kuten suomessa ja köyhät elävät esimerkiksi myymällä itseään.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #68

Kraanattu, Oulun tapauksissa ei ole kysymys välttämättä pedofiliasta, on aivan uusi ilmiö kyseessä, kuten poliisi sanoo.

Raya Mudien, turkulaisen toimittajan näkemys alla, josko hän tietää mistä puhuu, tunnen itsekin ilmiön.

"Kysymyksessä on ns. itämainen seuraleikki (yksi niistä), eikä mikään satunnainen yksittäistapaus.

Periaatteesa jutun juoni on siinä, että "valkoiset naiset/länsimaisesti esiintyvät" ovat vapaasti valittavissa seuraleikkien kohteeksi. Britanniassa ilmiötä kutsutaan Grooming Gang-nimikkeellä, Hollannissa puhutaan Lover-Boy nimikkeellä. Easy Meat on sanapari jolla viitataan helposti saatavilla olevaan seksuaaliseen kanssakäymiseen. Siinä 'aikuiset miehet' houkuttelevat pikku tyttöjä "illan viettoihin". Herää tietysti kysymys, että kuka hölmö liittyy johonkin sellaiseen seurueeseen? Mutta seuraleikin kierous on sellainen, että ensin kaveerataan..."
http://rayamudie.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267441-i...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #114

"Periaatteesa jutun juoni on siinä, että "valkoiset naiset/länsimaisesti esiintyvät" ovat vapaasti valittavissa seuraleikkien kohteeksi. Britanniassa ilmiötä kutsutaan Grooming Gang-nimikkeellä, Hollannissa puhutaan Lover-Boy nimikkeellä. Easy Meat on sanapari jolla viitataan helposti saatavilla olevaan seksuaaliseen kanssakäymiseen. Siinä 'aikuiset miehet' houkuttelevat pikku tyttöjä "illan viettoihin"."

En oikein osaa mieltää tuota uutena ilmiönä kun viimeiset 15v ollu Internettiä, kameraa, kännykkää jne. hyvin saatavilla ja teinitytöt lähetelleet ties mihin kuvapalveluihin tissi/perse kuvia äijien katseltaviksi.

Se että touhu alkanut mennän enemmän överiksi, väkisin makaamiseksi ja on maahanmuuttajia niin sitä en epäile. Epäilen sitä, että ilmiö olisi jotenkin uusi.

Asiasta heitettiin läppää itseasiassa 15v sitten: https://www.virallisetlinkit.eu/static/screenshot/...

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #126

Et kai tosissasi ole siirtämässä vastuuta lapsille??

Hyvä läppä...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #130

En.

Mutta epäilen vahvasti että ilmiö olisi uusi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #139

Ilmiö ei ole uusi kuin poliisille, koska Suomessa pysynyt piilossa, samasta syystä kuin muukin alaikäisten hyväksikäyttö?

Tietoisuus ilmiön olemassaolosta ei välttämättä estä joutumasta uhriksi. Siinä nuori tyttö tutustuu kivaan poikaan, seurustellaan ja rakastutaan, sitten eräänä päivänä yllättäen paikalla on kokonainen joukko...ja sitä voi kestää kuukausitolkulla.

Pitäisi mieluummin kuin vertailla sitä pedofiliaan, kehittää työkaluja, tunnistemittareita, joiden avulla uhri saadaan irtautumaan tilanteesta jo ensimmäisen kerran jälkeen. Vaikea on nuoren tytön ennalta aavistaa kuka on se oikea ja kuka väärä poikakaveri.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #149

"Vaikea on nuoren tytön ennalta aavistaa kuka on se oikea ja kuka väärä poikakaveri."

Joo... tässä kun itse ehtinyt kasvaa noista vaikeista ajoista niin oppinut jotain.

Naispuolisilla se näyttää menevän niin että katsovat lapsena jotain Disney satuja missä prinssit ratsastaa valkealla ratsulla ja laulaa loilottaa joku soitin kädessä.

Sitten kun tulevat teini-ikään niin tulee vähän sitä realismia kun tosi elämän prinssillä on kädessä joku kalja tai kulli.

Seuraava shokkivaihe varmaan tulee siinä täysi-ikäisenä kun menee baariin ja siellä onkin naista kohden se sata äijää iskemässä niin se on monelle vähän kova paikka, että helposti alkaa pitää itseään prinsessana.

Miehillä sitten taas se juttu kun hieman hitaammin kehittyvät että useimmat eivät teineinä saa paljoa aikaiseksi naisten kanssa, ja miehiä usein kiinnostaa se sitoutuminen naisia myöhemmin että se lauma siellä baarissa ei nyt kuitenkaan ehkä ollut lauma sulhasehdokkaita vaan paritteluehdokkaita.

Ei nyt tietenkään yleispätevästi päde mutta vähän tuohon suuntaan eikä näitä missään koulussa opeteta.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #158

Totta, koulussa ei opeteta - meidän kulttuurissa sosiaalidemokratia teki ison virheen, kun ulkoisti liiaksi pois perheiltä lasten kasvatuksen ja vanhusten hoidon, institutialisoi perheen tärkeimmät tehtävät.

Birgitta Kesseli

No voi p.

Siis kun lahtelaisäiti maaliskuussa 2017 huolestuu, jutussa ei saisi mainita, että kyseessä on ulkomaalaisten miesten raiskausrinki?

Onko tämäkin poliittista propagandaa, kun oululainen kirjoittaa v. 2015 erään isoäidin huolesta - vieraat maahanmuuttajamiehet pyrkivät ekaluokkaisten kanssa juttusille http://www.ritvapuolakka.fi/412180148

Itse kirjoitin kaksi kertaa sisäministeri Orpolle, syyskuussa ja joulukuussa, mm. siksi koska muuten rauhaisilla kotikulmillani alkoi seisoskella suurikin joukko maahanmuuttajia jotka maiskuttelivat ja viheltelivät naisille, myös ystäväni tyttärelle, vaikka äiti oli tuolloin mukana.

Lisäksi minua seurasi junassa Pitäjänmäen asemalta Asematunneliin saakka ulkomaalainen, joka vasta vartijan puuttuessa asiaan herkesi.

Kirkkonummen asemalla seurasin kesällä 2017 miten joukko tp-hakijoita vislaili ja maiskutteli 10-12 -vuotiaille keskenään leikkiville tytöille.

Että kyllä minusta tällainen ilmiö on uusi.

Sini, on poliittisen agendasi mukaista väittää, ettei perusteltu, järkevä keskustelu maahanmuuttajien rikoksista olisi nyt paikallaan.

Kaltaistesi mielestä salailu, tabuttelu ja vaikeneminen olisi saanut jatkua entiseen malliin.

Että meidän täytyy rajoittaa vapauttamme, sulkea suumme, laittaa pitkähelmaista päälle, ja tietenkin maksaa loppumattomasta kotouttamisesta, sillä täytyyhän ennenkaikkea h e i d ä n saada elää, tulla ja mennä vapaasti, tässä vapaassa Suomen maassa.

NIIN-kö ??

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Se, että keskustelu seksuaalirikoksista käännetään vaalikiimassa ja median voitontavoitteiden vuoksi sivuraiteille, on yksinkertaisesti törkeää."

Me olemme tässäkin suhteessa amerikkalaistuneet, vaalit ovat häikäilemätöntä skandaaleilla ratsastamista ja internetti päälle vielä, jossa ei toimi etiketti, vaan laumavietti.

Ymmärrän sinun tunteitasi. Olin teininä menettää henkeni marokkolaisen raiskarin hakattua minut pahoin. Ei sellaisesta pääse koskaan eroon, kyynelsilmin tätäkin kirjoitan ja tuska polttaa mieltä. En yleensä tästä puhu, ensimmäisen kerran puhuin muutama vuosi sitten tuntemattoman kanssa netissä kun sain vertaisseuraa.

Lasten hyväksikäyttö ei ole minkään kulttuurin yksinoikeus. Kirjoitin tylyn kommentin pari päivää sitten, miksi lestadiolaisten julkisuudessa käsitelty, suorastaan patologinen lasten hyväksikäyttö nousee aika ajoin esille ja sitten saa jatkua taas ennallaan, sama kaava kuin katolisen kirkon kanssa. Syy on yksinkertaisesti liian arvovaltaiset suojelijat ja tylyä/ehkä laitonta oli se, että otin pääministerimme ja Hesarin ex-päätoimittajan lestadiolaisuuden esimerkkinä valtapoliittisista kytköksistä uskonnollisiin lahkoihin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #78

"Kirjoitin tylyn kommentin pari päivää sitten, miksi lestadiolaisten julkisuudessa käsitelty, suorastaan patologinen lasten hyväksikäyttö nousee aika ajoin esille ja sitten saa jatkua taas ennallaan, sama kaava kuin katolisen kirkon kanssa."

Arvovaltainen suojelija joo yksi mutta itselle tulee mieleen tämä että jos on uskonnollinen yhteisö missä saatu sosiaaliset piirit varsin tiiviiksi niin siinä voi olla kyse siitäkin, että toiminta menee silloin mahdolliseksi.

En sano että johtuisi uskonnosta tai kulttuurista mutta uskonnolla voi saada olosuhteita joissa voi harjoittaa karmeuksia.

Kannatan uskonnonvapautta mutta minusta uskonnollakin pitäisi olla pelisääntöjä ja rajoja, että sitten on ongelmallista jos uskonnollinen yhteisö muodostaa sisäisiä rakenteita mitkä tekee eroamisen vaikeaksi tai on laissa jotain erivapauksia tai sen sallitaan vaikuttavan poliittiseen päätöksentekoon.

Suomi kaipaisi saria-lakia ajavaa muslimipuoluetta herättämään pahennusta, että voisi jotain sääntöjä sekulaarin yhteiskunnan turvaamiseksi tehdä yhdenvertaisuuslain mukaisesti, kaikille uskonnoille.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #151

"Suomi kaipaisi saria-lakia ajavaa muslimipuoluetta herättämään pahennusta, että voisi jotain sääntöjä sekulaarin yhteiskunnan turvaamiseksi tehdä yhdenvertaisuuslain mukaisesti, kaikille uskonnoill"

Juuri näin, paras ehdotus mitä olen kuullut aikoihin, eihän suomalaisia saa mitenkään muuten osallistumaan, näin ainakin jouduttaisiin ottamaan kantaa ja tekemään kompromisseja yhteisistä pelisäännöistä kaikille uskonnoille kuten sanoit.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Politiikka nyt on yksinkertaisesti tuollaista: vaalivoittoa tavoitellaan millä tahansa (lain sallimiin rajoihin mahtuvalla keinolla). Suuret puolueet pelkäsivät maahanmuuttovastaisten voittoa ja tarttuivat siksi tähän teemaan.

Eikö ole sinänsä hyvä, että tämä ikuinen ongelma otettiin lopulta vakavasti? Se koituu vaaravyöhykkeessä olevien lasten hyväksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Sitähän blogisti kysyi, että otetaanko vakavasti, vai ratsastetaanko sillä kyynisesti. Valitettavasti kyse lienee jälkimmäisestä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Voi olla näinkin, mutta on myös olemassa se mahdollisuus, että poliitikot ottaisivat asian - vaikkakin pakosta - vakavasti. Se nähdään sitten vaalien jälkeen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #34

Niinpä, ennen vaaleja on kärsittävä näitä törkeyksiä.

Toivon mukaan kävisi niin kuin #metoo:lle. Kun pahimmassa vaiheessa syyllistettiin elokuva-alaa ja ongelma pyrittiin rajaamaan vain siihen, vähitellen asiasta on alettu puhua myös muilla aloilla, jopa myönnetty että naisten ahdistelu on yleistä lähes joka alalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ja perussuomalaiset myöntyivät ottamaan ilmastonmuutoksen torjumisen omaan agendaansa, samalla tavalla poliittisesti laskelmoiden.

Tällainen poliittinen laskelmointi voi joissain tapauksissa onnistua. Se perustuu olettamukseen siitä, että puolueen vakiokannattajat kannattavat sitä joka tapauksessa, koska heidän tärkeimmän agendansa kohdalla ei ole parempaa vaihtoehtoa olemassa. Ja toisaalta kompromissoimalla hiukan omista periaatteistaan vastapuolen agendaa kohden puolue voi vakiokannattajien lisäksi houkutella ylimääräisiä äänestäjiä.

Usein käy kuitenkin niin, että kun puolue tärvää oman imagonsa vakiokannattajien keskuudessa, se alentaa äänestysaktiivisuutta siinä porukassa. Ja ottaen huomioon Suomen alhaisen yleisen äänestysaktiivisuuden jokaiselle puolueelle itse asiassa oleellisin vaalimenestystä vankentava seikka on omien kannattajien saaminen vaaliuurnille, vasta toissijaisesti uusien kannattajien lisääminen.

Silloin voimakas pelkkään omaan agendaan perustuva vaalikampanja muista muotiagendoista piittaamatta ja jopa niihin kriittisesti suhtautuen on oletettavasti parempi strategia kuin ensimmäisessä kappaleessa kuvailtu vaihtoehto. Ensimmäisen vaihtoehdon kohdalla ei aina seurauksena ole pelkästään nukkuvien äänestäjien määrän kasvu, vaan pysyvämmin puolueen hylkäävien määrän lisääntyminen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Vaalimatematiikastahan tässä on kysymys.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomessa on meneillään häpeällinen, seksuaalirikosten uhrien valtaosaa loukkaava joukkopsykoosi, jota mediassa kaikin voimin lietsotaan."

Näin juuri.

Tilannetta käytetään häpeämättömällä tavalla rotuvihan kietsomiseen ja äänien keräämiseen kevään eduskuntavaaleissa.

Halla-aholle ja persuille tämä on riemukas asia ja he käyttävät tilannetta täysin hyväkseen, lietsoen hysteriaa keräten lisää ääniä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Olen todella pahoillani mitä olet joutunut kokemaan pikkupoikana. Kaikki lapsiin kohdistunut seksuaalinen hyväksikäyttö on väärin.

On oltava kuitenkin realisti, puolueet käyttävät nyt tätä paljastunutta seksiskandaalia hyväkseen, koska eivät halua antaa persuille jytkyä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Öhöm... käyttävätkö sitä hyväkseen "puolueet" vai "persut"?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Luetko blogeja ja iltapäivälehtiä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Seksiskandaalia, mitä ihmettä? Ei tässä nyt ole kyse mistään seksiskandaalista, vaan puistattavista rikoksista.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Eivätkö Persut sitten käytä pedofilian uhreja keppihevosenaan, kuten hallituspuolueet tekevät?

Mitä Oulun tapahtumiin tulee, muut oppositiopuolueet puhuvat seksuaalirikoksista, persut (ja hallituspuolueet) maahanmuutosta.

Minä keskustelen seksuaalirikoksista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kaikki käyttävät nyt, se on selvä asia. Jotain hyvää on siis tapahtunut, vaikkakin on pitänyt tapahtua paljon pahaa, ennen kuin päättäjiemme silmät ovat auenneet. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005965881.html

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #37

Haluat siis puhua vain maahanmuutosta.

Meistä pedofiilien uhreista ei ole sitten väliä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

Näistä tapauksista on vielä paljon selvittämättä.

Pitäisi esimerkiksi selvittää se asia, mistä oikeasti johtuu se että nämä arabin- tai somalinnäköiset miehet tekevät näitä rikoksia enemmän kuin suomalaisen tai aasialaisen näköiset miehet.

Minä olen aina ihmetellyt miksi juuri arabin näköiset tai somalin näköiset miehet ovat suomalaisten naisten ja pikkytyttöjen mielestä erityisen puoleensa vetäviä ja kainaloita kostuttavia.

Minä en siis ymmärrä miksi näin on, mutta jos niin kerran on, niin sillä asialla voi olla yhteyttä siihen että arabin-, tai somalinnäköiset pedofiilit saavat enemmän tilaisuuksia rikolliseen toimintaansa kuin suomalaisen tai aasialaisen näköiset pedofiilit.

--------------

Tärkein asia näiden tapausten vähentämiseksi olisi kuitenkin varoittaa tyttöjä netissä tyttöjä etsivistä miehistä.

Kaikki tytöt eivät tietenkään näistä neuvoista ja varoituksista koskaan piittaa, ja pedofiilit ovat aina heitä vaanimassa, niin että kokonaan näitä tapauksia ei varmasti koskaan voida torjua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #52

"Pitäisi esimerkiksi selvittää se asia, mistä oikeasti johtuu se että nämä arabin- tai somalinnäköiset miehet tekevät näitä rikoksia enemmän kuin suomalaisen tai aasialaisen näköiset miehet."

Samasta syystä kuin miksi pedofiilejä oli suomessa aiemmin enemmän, ja se syy on rikkinäinen kasvuympäristö. Sodassa ikäviä asioita välillisesti tai välittömästi kokenut vaikuttaa koko elämän.

Suomessa on esimerkiksi nykyään poikkeuksellisen hyvin asiat kun yksi sukupolvi lopetti lasten rääkkämisen ja sodasta ollut myös aikaa niin se näkyy siinä miten tilastot menneet kokoajan paremmaksi.

On virheellistä olettaa, että muualla maailmassa olisi ihmiset saaneet kasvaa lapsesta saakka eheässä kasvuympäristössä.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #64

Joten onko järkevää sitten näitä rikkinäisistä oloista tulleita kierrättää 'hyväminä' hengessä muiden lasten parissa, jos pelkkä lapsen viaton ihmettely saa nämä henkilöt tulkitsemaan, että "toi on nyt vapaata riistaa"

Tuollainen ongelman ymmärtäminen ja sitten kaiken logiikan vastaisesti toimiminen, on juuri se ongelma, mihin seuraavan eduskunnan ja hallituksen tulee puuttua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #113

"Joten onko järkevää sitten näitä rikkinäisistä oloista tulleita kierrättää 'hyväminä' hengessä muiden lasten parissa, jos pelkkä lapsen viaton ihmettely saa nämä henkilöt tulkitsemaan, että "toi on nyt vapaata riistaa" "

En tiedä tuollaisesta.

Birgitta Kesseli

Mark, varmasti käyttävät.
Jussi Halla-aho on tehnyt toistakymmentä vuotta työtä seuraamalla laajasti Euroopan maiden muuttumista maahanmuuton myötä.

Ruotsissa useampi kuin joka viides nainen kokee turvattomuutta ulkona liikkuessaan.
V. 2016 seksuaalirikosten määrä lisääntyi 70 prosentilla.

Puska- ja joukkoraiskauksista on Ruotsissa tullut "arkipäivää":
https://www.ksml.fi/ulkomaat/Joukkoraiskauksista-tuli-arkipäivää-Ruotsissa-–-2000-luvulle-tultaessa-tilanne-huononi-nopeasti/1190298

Tekijänä 90% tapauksissa ulkomaalainen tai ulkomaalaistaustainen.

Pitääkö antaa kehityksen mennä tähän?

Joukkoraiskaus on ehkä kaikista kammottavin ja traumaattisin tapa nöyryyttää, satuttaa ja murtaa nuori ihminen.

Juttuun kuuluu usein, että teko kuvataan ja sille naureskellaan pitkään jälkeen päin.

Tämä on kyllä kaikki uutta.

Annatteko tilanteen valua Suomessa tähän? Otatteko asian yleensä vakavasti??

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Sitä luulisi jo tässä vaiheessa kaikille olevan selvää, että viime aikoina mediassa esillä olleet, lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat seurausta epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #55

Se on selvä, että näissä julkitulleissa tapauksissa on kysymys epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta ja sitä nyt sitten yritetään kovasti valtapuolueiden taholta korjata.

Tässä on kuitenkin suuremmasta kokonaisuudesta kysymys, eli kaikkien lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Nyt kannattaa kaikkien, jotka ovat kokeneet sitä, kuten blogisti 9-vuotiaana, kertoa se ääneen, niin vain siten saamme vaikenemisen kierteen katkaistua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

Maahanmuuttopolitiikalla ei voida rikkinäistä mieltä kokonaan korjata. Se on aivan selvä. Suomalaisetkin ovat kärsineet sota-ajan traumoista monissa sukupolvissa ja varmasti kärsivät yhä.

Siinä on vain sellainen ongelma että kun sota- traumat katoavat, katoaa myös käsitys sodan todellisesta luonteesta. Ihmiset alkavat janoamaan uutta sotaa.

Se on valitettavaa, mutta ihmisluonto vain on nyt tällainen kuin mitä se on.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #74

Kai se tarvitsee 50v aikaa ja parempaa koulutusta.

Tässä ehtii pöyristyä about päivittäin millaisia blogeja ja kommentteja tännekin tulee, että nykysuomea käyttäen: "Jonnet ei muista"

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #55

Onko?

Minun ymmärtääkseni se ollut yleisessä tiedossa kaiken aikaa että kun kurjemmista oloista tulee äijälauma tänne että mukana tulee myös rikollisuutta että tässä nyt ei ole mitään sellaista mitä ei olisi osattu odottaa. Eli millä tavalla se sitten epäonnistui?

Kannattaa muistaa että turvapaikanhakijoita on otettu ensisijaisesti tänne unionin takia. Käytännössä kaikille se ollut selvää, että siinä hävitään mutta kyseessä on pienempi paha.

Unionin hajoaminen ja suursota on se isompi uhka tällä hetkellä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #80

”Onko?”

-> Tottakai on, onhan tuo nyt itsestään selvää.

”Minun ymmärtääkseni se ollut yleisessä tiedossa kaiken aikaa että kun kurjemmista oloista tulee äijälauma tänne että mukana tulee myös rikollisuutta että tässä nyt ei ole mitään sellaista mitä ei olisi osattu odottaa. Eli millä tavalla se sitten epäonnistui?”

-> Pääsääntöisesti se äijälauma olisi pitänyt käännyttää jo rajalla takaisin sinne, mistä on tullukin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #108

Mistäs rajalla erotat juuri sen äijälauman, joka muutaman vuoden makuutuksen jälkeen intoutuu käymään pikkutyttöjen kimppuun?

Jos sanot että kaikki "äijät" pitäisi käännyttää rajalla, pitäisikö myös kaikki suomalaiset äijät karkottaa maasta? Sinut ja minutkin? Valtaosa pedofiileistä on suomalaisäijiä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #129

”Mistäs rajalla erotat juuri sen äijälauman, joka muutaman vuoden makuutuksen jälkeen intoutuu käymään pikkutyttöjen kimppuun?”

-> Sillä olisi jo pärjätty pitkälle, kun Ruotsin kautta tulleet turvapaikanhakijat olisi rajalla käännytetty takaisin siihen EU-jäsenvaltioon, johon ovat ensiksi saapuneet.

”Jos sanot että kaikki "äijät" pitäisi käännyttää rajalla, pitäisikö myös kaikki suomalaiset äijät karkottaa maasta? Sinut ja minutkin? Valtaosa pedofiileistä on suomalaisäijiä.”

-> Melko teoreettinen kysymys, koska ei ole edes mahdollista karkottaa kaikkia suomalaisia äijiä maasta. Jälkimmäinen suomalaisia äijiä koskeva väitteesi taas ei ole uskottava.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #141

"Uskottava"?

Jaahas, se on kuitenkin tosiasia. Usko tai älä.

Huono juttu sinulle, ellet tosiasioita usko. Suosittelen tutustumista todellisuuteen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #146

”Jaahas, se on kuitenkin tosiasia. Usko tai älä.”

-> Sinä esitit väitteen, joten on sinun tehtäväsi osoittaa se todeksi. Laita mielellään vaikka linkki. Jos linkin takana on pitkä asiakirja tms. kerro vielä tarkemmin, miltä sivulta löytyy faktaa, joka tukee väitettäsi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #148
Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #160

Esitit kommentissa #129 väitteen, jonka mukaan valtaosa pedofiileistä olisi suomalaisäijiä. En löytänyt tuolta linkin takaa mitään vahvistusta väitteellesi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #164

Löydät jos osaat lukea.

Jos taas et, voin vain valittaa ja sääliä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #166

Tarjoamasi linkin takana on tilastopylväitä. Osaan kyllä lukea, jutussa on muun muassa tällainen lause: ”Mitä tilastoista voi päätellä? Ei lopulta kovin paljoa, sanoo suomalaiseen seksuaalirikollisuuteen perehtynyt Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Sari Sarani.”

Joudun toteamaan, että et ole osoittanut väitettäsi todeksi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #167

Siis: vuonna 2017 suomalaisia seksuaalirikollisia on ilmoitettu 3343, ulkomaisia 574+129.

Ja lisäksi tutkijat arvelevat että näistä rikoksista ilmoitetaan korkeintaan 20%, jolla perusteella seksuaalirikoksia olisi suomalaisten tekemänä lähes 20000.

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ma...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #170

Olet kommentissasi #129 väittänyt, että valtaosa pedofiileistä olisi suomalaisäijiä. Eivät nuo ylläolevat tiedot millään tavalla osoita, että väitteesi olisi totta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #173

Et kai vakavissasi usko, että valtaosa olisi suomalaismuijia? Tuskin enemmistö sentään on muunsukupuolisia.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #173

Jos olet tosissasi, eikä tuo ole pilaa, onkin mielenkiintoista kommenteistasi nähdä miten esim trumpilaisten jenkkien käsittämätön ajattelu toimii: ei uskota vaikka omin silmin nähdään ja kuinka todistetaan todeksi.

Aika vaikeaa on edes keskustella.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #187

#187. Janhunen on tyhjänpäiväinen suunsoittaja, jolla ei ole mitään oikeaa sanottavaa.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #187

"ei uskota vaikka omin silmin nähdään ja kuinka todistetaan todeksi."

Ei tuo rajoitu Trumpilaisiin pelkästään...

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #129

”Valtaosa pedofiileistä on suomalaisäijiä”

Koska tahallinen väärin ymmärtäminen näyttää olevan niin hauskaa, niin sanotaan nyt tähän, että jos Suomessa on vajaa 6 miljoonaa ihmistä, joista hiukan yli puolet miehiä, eli pyöristettynä reippaasti ylöspäin, Suomalaisissa mies oletetuissa on enintään 3 miljoonaa mahdollista pedofiiliä.

Maailmassa taas on ihmisiä n. 7,6 miljardia, joista ehkä puolet miehiä. Rohkenen epäillä väitettäsi, että Suomessa olisi lähes kaikki maailman pedofiilit. Oma veikkaukseni on Intia tai Pakistan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #108

"Pääsääntöisesti se äijälauma olisi pitänyt käännyttää jo rajalla takaisin sinne, mistä on tullukin."

Se olisi helposti voinut olla ulkopoliittisesti tyhmä veto jos olisi aiheuttanut eripuraa unionissa.

Tilanne oli se, että oli kaksi vaihtoehtoa joissa kummassakin häviää ja päätetty että näin hävitään vähemmän.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Minulla on lapsuudestani samanlainen kokemus, ja kyllä se jäljen jättää, kaiketi sinullekin.

Olen samaa mieltä loukkauksesta, jonka varsinkin media on järjestänyt meille Oulun tapahtumien johdosta. Pedofilia on niin vakava asia, että sen peitteleminen vaalipropagandan alle on anteeksiantamatonta

On myös hyvä suhteuttaa Oulun tapahtumat muihin samankaltaisiin, joita on satakertaisesti, mutta niihin ei ole ollut kiinnostusta, koska maahanmuuttajat ovat mediaseksikkäämpi aihe. Ja kaupallinen media on lähtenyt sille tielle, joka mielistelee rahoittajalleen – mainostajille – kaikkein altteinta porukkaa kertomalla uutisensa siten kuin olettaa tuon porukan haluavan.

Yle on sitten luku sinänsä: se on viime päivinä toiminut häpeällisesti, häpeällisemmin jopa kuin MTV-uutiset tästä aiheesta kertoessaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Olen Janne todella pahoillani myös sinun kokemuksesi johdosta. Vaikka puolueet nyt tekevät tällä asialla politiikkaa, niin itse näen asialla kuitenkin hyviä vaikutuksia. Nyt päättäjien on yksinkertaisesti suhtauduttava vakavasti lapsiin kohdistuviin hyväksikäyttötapauksiin.

Lisäksi nämä julkitulleet tapaukset varmasti auttavat muitakin seksuaalisen hyväksikäytön uhreja, että he viimeinkin uskaltautuisivat puhumaan näistä asioista.

Tiedän, etteivät monet ole uskaltaneet puhua edes äidilleen tai jos on, niin lasta ei ole uskottu. Mielestäni tämä on häpeällistä ja tähän on tultava muutos.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ennaltaehkäisyynhän pitäisi kiinnittää huomiota ja sitä on koskenut vain murto-osa uutisoinnista: mm. jotkut poliisin neuvot, Väestöliiton groomingista, Pelastakaa lapset ry:n puhelinpäivystys - eikä niitäkään ole koottu selkeästi yhteen vaan ovat hajallaan eri medioiden uutisissa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tässä on Seijalla hyvä kommentti, eli kaikkien auttavien tahojen tulee tehdä yhteistyötä ja sitä kai ollaan nyt tekemässäkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #59

Kyllä, etupäässä ammattilaisten. Katsoin eilen A-studion, jossa Oulun kaupunginjohtaja, poliisiylipäällikkö ja Väestöliiton edustaja etsivät ratkaisuja ongelmaan painottaen lyhyesti sanottuna mm. lapsille kouluihin opetusta somen käytössä sekä koulun ja vanhempien yhteistyötä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #63

Harmi vaan, että vasta nyt kun ongelma tuli pinnalle, siihen oikeasti puututaan.

Samalla tulee myös kaikki lasten seksuaaliset hyväksikäytöt ottaa käsittelyyn. Jos lapsi ei uskalla puhua kokemistaan vääryyksistä, hyväksikäytöt eivät koskaan tule tietoon. Siksi tarvitaan turvallisia aikuisia, joiden puoleen voi kääntyä ja joka _uskoo_ näitä lapsia.

Tämän jälkeen voi ohjata lapset poliisin ja sosiaaliviranomaisten luo, jotta hyväksikäyttö saadaan loppumaan.

Tämä asia on kaikkien aikuisten vastuulla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #71

Ei se ole noin yksinkertaista. Pedofiilejä on siirtynyt sikailemaan ulkomailla ja Thaimaassakaan lasta ei auta kukaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #111

Meidän on puututtava niihin asioihin, joihin voimme. Ensimmäinen askel jokaiselle välittävälle aikuiselle on se, että _uskoo_ pedofilian uhria ja auttaa häntä kaikin mahdollisin keinoin.

Jos tietoomme tulee mitä vaan pedofiliaan liittyvää, niin sitten asia viranomaisten tietoon ja heidän hoidettavakseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #116

Kyllä niihinkin on voitu ja poliisiylijohtaja peräsi eilen A-Studiossa poliisille lisää valtuuksia.

Thaimaan pedofiili-juttu käyntiin huomenna

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/thaimaan-pedof...

"Jos tietoomme tulee mitä vaan pedofiliaan liittyvää, niin sitten asia viranomaisten tietoon ja heidän hoidettavakseen."

Liittynee myös edelliseen?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #127

Ensimmäinen askel kuitenkin on, että kuka tahansa välittävä aikuinen uskoo lasta, eikä syyllistä pedofilian uhria, niin vasta sitten lapsi turvallisessa ympäristössä voi alkaa puhumaan kokemuksistaan viranomaisille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #131
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #150

Muistutan nyt sinun omista kommenteista Huuskon blogissa. Jos jokaisella lapsella olisi edes yksi aikuinen, joka uskoo häntä, niin ongelmalle on olemassa ratkaisu. Uhrin syyllistäminen ei auta tätä hyväksikäytön uhriksi joutunutta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #153

Viittasin siihen (#111) että Thaimaassakaan ei lasta auta kukaan, ja Thaimaastahan oli kyse kun vastasit edellisessä kommentissasi:

Ensimmäinen askel kuitenkin on, että kuka tahansa välittävä aikuinen uskoo lasta, ...

- Ellet sitten halunnut vaihtaa aihetta, kuten nyt näyttäisit tekevän.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #154

En minä vaihda aihetta vaan sinä, kun siirryit Thaimaaseen. Entäs jos uskoisit ensin suomalaista lasta ja vasta sen jälkeen voit parantaa muuta maailmaa.

Jos sinulla on tiedossasi pedofiili, joka tekee törkeyksiä Thaimaassa, niin ensitilassa poliisille ilmoitus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #157

"En minä vaihda aihetta vaan sinä, kun siirryit Thaimaaseen."

Pedofiileistä on kyse, enkä ainakaan minä näe eroa siinä sikailevatko Suomessa vai ulkomailla, paitsi sen että uhrit ovat käymissään maissa vielä avuttomampia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #159

Entäs jos uskoisit ensin suomalaista lasta ja vasta sen jälkeen voit parantaa muuta maailmaa.

Jos sinulla on tiedossasi pedofiili, joka tekee törkeyksiä Thaimaassa, niin ensitilassa poliisille ilmoitus.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ylen uutisissa päästettiin jopa alaikäisen näköinen tyttö tuulettamaan vihaansa maahanmuuttajia kohtaan. Mitäköhän hän ajattelee, kun kasvaa joskus aikuiseksi? Hän on nyt leimattu iäksi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ylessä ei näy olevan mitään rotia.

Näin tuon saman ja totesin Ylen täydellisen moraalittomuuden.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Taas sua rassaa vain se että tyttö näyttää tunteensa mutta ei se mistä se "viha" johtuu. Kuka muu tytön leimaa iäksi kuin sinä?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #106

Haastattelun julkaiseminen oli Yleltä kaiken lehtimiesmoraalin vastaista.

Se viha johtuu siitä, mitä tytölle on syötetty. Media siinä on pahimpana syöttäjänä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #109

Mistä sinä sen tiedät? Onko noin vaikea uskoa että se voi olla kokemusperäistä?
Muutama vuosi takaperin Husu haastatteli hesassa nuoria tyttöjä ja kysyi mitä pelkäävät eniten. Vastaus oli että maahanmuuttajaporukoita, ihan kokemusten takia.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #115

Hususta en tiedä, mutta ei pidä kuvata alaikäisiä ja valjastaa heitä poliittisiin tarkoituksiin julkaisemalla.

Melkein yhtä moraalitonta kuin alastonkuvien levittäminen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #122

Eli lapsilla ja lasten tunteilla ei ole mitään väliä ja niiden esiintuominen on poliittista peliä, omituinen väite. Miten voi nuoria ja lapsia suojella jos niitä ei kuunnella ja kokemuksista ei välitetä pätkääkään.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #145

Niistä voi kertoa ilman, että naama ja nimi näytetään miljoonalle katsojalle.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #122

Tarkoitako myös sitä poikaa, joka hukkui Välimereen?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #213

Ymmärsit argumentin näköjään täydellisesti. Poika leimattiin hukkuneeksi. Hänen on siitä todella vaikeaa pyristellä irti.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #217

Kyllä. Ja häntä käytettiin häikäilemättömästi poliittiisiin tarkoitusperiin, välittämättä yhtään vanhempien, pääasiassa äidin tunteista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #106

No anteeksi, tuo iäksi leimaaminen taisi olla liioittelua. Mutta väärin tuo oli Yleltä kun vertaa esimerkiksi älyttömään tapaan pitää suomalaisia teinityttöjä tahdottomina luontokappaleina, joka on nyt vallalla.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Ootte kyllä peukuttajinesi kanssa niin kyynisiä...

Ei hiventäkään myötätuntoa lapsille, joiden turvattomuudentunne on lisääntynyt.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #121

Juttelin asioista juuri 15-vuotiaan tyttäreni kanssa - puheet pelosta ja turvattomuudesta ovat persujen höpinää.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén Vastaus kommenttiin #183

No sen on sitten niin oltava, jos kerran tyttäresi on sitä mieltä...

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Oi kuinka kiitollisia ovatkaan nyt hallituksemme puolueet näin eduskuntavaalien kynnyksellä. Puheet heidän toimien aiheuttamista Suomen epäsuotuisista seurauksista ovat kuin poispyyhittyjä. Ei enää eriarvoisuutta vaan silkkaa yksimielisyyttä, enää ei puhuta aktiivimallista ja pahoista työttömistä kun viholliskuvat ovat jo muualla, yhtäkkiä nuoremme eivät enää kärsi koulutusleikkauksista kun löytyy yhteinen ylevämpi tavoite.
Täällä ei sit' ainakaan puhuta keltaliiveistä.
Huh, kävipä liki!

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Mark Andersson kirjoitti: "Erityisesti meitä pedofilian uhreja tyrmistyttää havainto sellaisestakin luulosta, että pedofilia olisi jollain lailla uusi ilmiö, jonka turvapaikanhakijat olisivat tuoneet mukanaan."

Ei ole uusi ilmiö, ja lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on saattanut olla huomattavasti yleisempää kuin nykyään ainakin vielä 1980-luvulla.

Sattui nimittäin silmiini Facebookissa tällainen: "Vuonna 2013 tehdyn uhritutkimuksen perusteella yhdeksäsluokkalaisista tytöistä 4% oli joutunut hyväksikäytön uhriksi ja aiemmin vuonna 1988 jopa 14%."

Kirjoitus kokonaisuudessaan: https://web.facebook.com/annavuorjoki/posts/206371...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Hyvä että joku uskaltaa. Siitä täydet pisteet Mark Anderssonille. Vaaliäänien haravoinnillakin pitäisi olla joku raja. Nyt jäitä hattuun!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suosittelin Lintusen kommenttia, jos joku ei satu huomaamaan!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kyllä yhdistäviä tekijöitä pitää aina kannattaa.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Kauheaa, kun irakilaisnaiset valjastavat kulttuurierot maahanmuuton lyömäaseeksi. Rasisteja...

– Joissain yhteisöissä nainen on kuin aasin jälkeen tuleva henkilö, jolla ei ole mitään arvoa. Jos he eivät pysty naista suojelemaan, ja hän kulkee kaupungilla ilman huivia, niin on ajatus, että naiset ovat vapaata riistaa, ja heille voi tehdä mitä haluaa, Sohrabi sanoo.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/736377-i...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mielestäni on todella hyvä, että naiset, jotka tuntevat nämä kulttuurilliset erot, kertovat sen ääneen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos kuvittelet olevasi hauska, et ole.

Ei se, että vastustaa seksuaalirikosten peittelyä vaalikiimalla, merkitse ettei noita kulttuurisia ongelmia tunnustettaisi.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

En tiedä missä vaalikiimassa nämä sekulaarit maahanmuuttajanaiset ovat. Kovasti yritetään vesittää heidän tuntojaan, jopa feministejä myöten.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #76

Kuka yrittää ja missä?

Ei ole tullut ainakaan tässä todellisuudessa vastaan. Ettei kyse olisi toiveajattelusta?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Ei se, että vastustaa seksuaalirikosten peittelyä vaalikiimalla, merkitse ettei noita kulttuurisia ongelmia tunnustettaisi."

Ensimmäisen kerran media puhuu näistä alakulttuurin "itämaisista seuraleikeistä"- "bang gangeistä". Pedofilia on tunnistettu, sille voidaan tehdä jotain ja on yritetty tehdä. Myös uudet ilmiöt pitää tunnistaa ja tunnustaa jotta niitä voidaan ehkäistä. Globaali maailma teettää impivaaralaisille vielä monen monta kulttuurishokkia!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Haittepersupuolue tästä nyt eniten hehkuttaa, tosin muutkin puolueet ovat nyt huolestuneita.

Twitterissä, facessa ja täällä saa lukea, että mitäs mä sanoin, no sokeekin kana löytä joskus jyvän.

Jos mestari on liki konttausikäisestä vihannut maahanmuuttoa, islamia, ja esteettisiä haittoja kylän raitilla, niin onhan se selvä, että kun paljon tuli turvapaikanhakijoita, niin varmasti osuu oikeaan jossain kohtaa.

Sitten kun suurin kuolan valuminen on loppunut, niin kannattaa kuitenkin muistaa, että tällaista on ollut paljon ennenkin Suomessa, ja tilanne oli paljon pahempi paljon ennen kuin turvapaikanhakijoita tuli.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005965593.html?s...

Jos kansa nyt sitten katsoo, että persut ovat paras puolue Suomen kaikkia asioita hoitamaan, niin sitten asia on selvä, vaaleissa se nähdään.

Epäilen kuitenkin, että kun pitää tehdä hallituksessa päätöksiä, niin siihen ei persut pysty, eikä heille ole yhtään puoluetta kaveriksi tuonne hallitukseen.

Lopputulos tästä todennäköisesti on se, että meteli oppositiossa kasvaa ja blogeja tulee tiuhempaan tahtiin, ne oikeat puolueet sitten miettivät oikeasti ratkaisuja ja vaihtoehtoja.

Koohottajia on lähes joka maassa n.10% ja muita älyvapaita pari prosenttia lisää, mutta paljon jää vielä niitä, joille terveiden puolueiden linja on kuitenkin se paras.

Tommi Mäkinen

HaittaRitalalta aika perus-öyhötys, öyh öyh.

"mestari on liki konttausikäisestä vihannut maahanmuuttoa, islamia, ja esteettisiä haittoja"

Missäs hän näin on sanonut?

Ja sitten normaalit:
"persut oppositiossa vaan mölisee"
"blogeissa vain ulisee"
"kaikki persut on koohottajia"
"kaikki muut puolueet terveitä"
"kuolakin taas valuu"

Ainoo jäi puuttumaan rasisti/natsittelut ja "saa nauraa vedet silmissä/tarjoaa hyvää viihdettä" Niin ois tullut kaikki Ritalan perus-elementit mukaan :D

Ritalan kannattais alkaa miettii jo jotain uutta matskuu.
Kuulemma suvakitkin alkaa kyllästyy, kun näit samoja tullut sulta jo satoja kertoja...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jos nyt Ritala toistaa itseään, niin Mäkinen kuitenkin onneksi aina löytää kontekstin kannalta relevantin näkökulman kommentoida.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #86

Joo, en kai minäkään terve oo kun trolleille juttelen.
Toi on vaan niin väsynyttä, satoja kertoja samaa tuubaa, päivittäin, vuodesta toiseen..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #97

Kaksi väärää ei tee yhtä oikeaa.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #100

Se vähän riippuu.

-1 x -1 = +1

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #123

Nyt meni yli hilseen. Millä tavalla negatiivinen luku olisi väärä?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Ainoa syy, miksi Ritalan kommentteja ei sensuroida muun vihapuheen tapaan, on niiden rajaton älyvapaus ^_^

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vähän sama tilanne kuin väittämä, että lasten seksuaalisen hyväksikäyttö on rantautunut maahanmuuton mukaan Suomeen on ns. "puskaraiskauksissa" Omassa nuoruudessani 60-luvulla sitä jo Suomessa harrastettiin niinsanottuja "jonoja" joissa yksinäistä tyttöä porukalla naitiin oli kaikkien tiedossa, mutta siihen aikaan tytöt pitivät suut supussa säilyttääkseen "puhtoisen maineensa, pedofiilin kohteeksi joutuneet nuoret pojat taas vaikenivar mitä erilaisimmista syistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä. Niin traagisia kuin Oulun tapahtumat ovatkin, leimaaminen ja kosto sivullisille on väärin ja vie huomion itse ongelmassta ja sen torjunnasta eli netin kautta tapahtuvasta saalistuksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä (jossa pääosa tekijöistä on kantasuomalaisia, yhtään vähättelemättä kuitenkaan Oulun ikäviä tapahtumia ja myös muualta tulleiden osuutta). Netissä tapahtuva saalistus ei ole uusi asia eikä maahanmuuttajien mukanaan tuoma.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Niinpä, mutta silloin kyse oli siitä, että 60-luvulla sen teki oman kylän pojat ja miehet...
Ja asialta oli helpompaa vain sulkea silmänsä, mutta nyt kun ollaan saatu ulkomaisia tekijöitä muutama kourallinen, niin se muuttaa suhteita ja valtarakenteita. Enää ne oman kylän miehet eivät olenkaan "etuoikeutettuja" siihen, vaan sitä tekee ne muutkin...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Arto hyvä, eikö sinun isoisänä tähän vaikenemisen kulttuuriin pitäisi saada viimeinkin muutos? Mieti, jos oma lapsenlapsesi olisi siellä jonon etupäässä kaikkien pantavana, niin suhtautuisiko noin vähättelevästi?

Kaikki, jotka joutuvat seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi, tulee saada yhteiskunnan suojelua ja siksi näistä asioista pitää viimeinkin voida puhua ääneen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Missä näit vähättelyä Granlundin kommentissa?

En minä nähnyt.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #84

Kun meidän molempien mielestä on väärin 9-vuotiaan pojan seksuaalinen hyväksikäyttö yhden hikisen äijän taholta, niin eikö mielestäsi ole väärin, että poikalauma porukassa hyväksikäyttää yhtä tyttöä ja sitä ei Granlund pidä minään erikoisena asiana?

Kumpaakin näistä, sekä sinua että tätä tyttöä, on yhdistänyt vaikenemisen kulttuuri. Sinä puhuit julkisesti ilmeisesti vasta tänään, vuosikymmeniä myöhemmin. Entä tuo tyttö, onko hän enää hengissä kertoakseen hänen hyväksikäytöstään?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #85

No, Granlund käsittääkseni kertoo vain historiallisesta todellisuudesta Suomessa, kun jotkut ovat väittäneet että puskaraiskauskin olisi äskettäin maahantuotua kulttuuria. En minä mitään tytön vähättelyä siinä näe. Päinvastoin. Ja kyllä tuollainen oli tiedossa, mutta yleisesti asiaa vähäteltiin pojat on poikia -hengessä.

Itse olen kyllä puhunut tästä, ehken näin julkisesti mutta kuitenkin. Silloin 60-luvulla se oli lähes mahdotonta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #89

Oletan, että Granlund itse parhaiten osaa vastata kommenttiini. http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267637-olin-pe...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #85

Miten niin ei pidä erikoisena? Nimenomaan rinnasti näihin karmeisiin nyt mediassa esillä olleisiin tapauksiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En suhtaudu mihinkään seksualiseen rikokseen vähättelevästi, päinvastoin, sos.lautakunnassa istuessani näin mihin raiskaukset ja pedofilia pahimmillaan voi yksilön kohdalla johtaa. En myöskään silloin nuoruudessani tuollaista toiminta hyväksynyt, saati että olisin siihen itse osallistunut. Yritin vain oikaista sitä näkemystä, että Suomi olisi ollut ennen maahanmuuttoa raiskauksista ja pedofiliasta vapaa lintukoto, kun kerran sitä se ei ollut. Ymmärrän persujen kiiman tehdä politiikkaa Oulun tapahtumilla, mutta itse tärkeää asiaa, pedofilian ja raiskauksien minimointia Suomessa se ei vie yhtään eteenpäin ja en muista, että Suomessa ennen olisi tehty politiikkaa ihmisten hädällä tälläisella mittakaavalla jota persut nyt harrastavat.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #133

Onneksi vaikenemisen kulttuuri alkaa pikkuhiljaa häviämään. Oletko Arto muuten huomannut, että kaikki puolueet tekevät nyt tällä politiikkaa?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005966218.html

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9f24fdaf-a1a...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #137

Media vaatii kaikilta puolueilta vastauksia, mutta maahanmuuton alle tuon asian pyrkivät hämärtämään persut ja hallituspuolueet.

Muut puhuvat vain itse asiasta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #142

Kyllä siellä on kaikkien eduskuntapuolueiden yhteinen konsensus. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005966218.html

Birgitta Kesseli Vastaus kommenttiin #133

Siehän Granlund pyrit kommentissasi havainnollistamaan, että kun suomalaiset eivät enää ole puska- ja joukkoraiskanneet viimeisinä vuosikymmeninä, on vain luonnollista että tämä kulttuurinen lokero avautuu ja annetaankin uusille tulokkaille.

Ymmärsinkö oikein?

Tässä alempana Ylen ajakohtaisraportointia 2000- luvun alusta.
Tuolloin lähestyvissä kunnallisvaalitaistoissa arvatenkin ainakin Persut käyttivät hyväkseen lehtien julistamia joukkoraiskausepäilyjä.
Yle teki tästä tutkivaa journalismia ja selvitti isompien kaupunkien poliisien tilastoja:

"Paristakymmenestä ulkomaalaistaustaisten tekemäksi epäillystä joukkoraiskausilmoituksesta aniharva on edennyt edes syyttäjälle asti. Tuomiot ovat olleet ankaria, mutta niitä on tullut vain parista-kolmesta tapauksesta. Uhrit ovat olleet lähes aina eriasteisesti päihtyneitä. Poliisille on jäänyt kuva, että tarinaa on usein väritetty ja asianomistajan omaa roolia kaunisteltu."

Huom. Huomatkaa toki, että uhrien syyksi luetaan päihtymys ja "oman roolin kaunistelu".

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Mitä tässä valitetaan! Pedofiliahan on monen sateenkaari-ihmisen mielestä osa ihmisen seksuaalisuuden luonnollista kirjoa ja näinollen täysin hyväksyttävää. Korkeintaan sitä voidaan heidän mielestään pitää jonkinlaisena sairautena mutta ei missään tapauksessa rangaistavana.

No, onneksi normaaleilla ihmisillä, jotka pitävät pedofiliaa kuvottavana perversiona, on vielä ainakin Suomessa enemmistö. Lakeja ja rangaistuksia pitää koventaa pikaisesti ennen kuin on liian myöhäistä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Missäs Ylinen tällaista on nähnyt?

Taitaa nyt mielikuvitus tehdä tepposet. Tai toiveuni...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ainakin nyt vaikuttaa, että muutoksia tehdään, kun poliittinen paine on kova:

"Lakia muutetaan niin, että aikuisen ja alaikäisen välinen sukupuoliyhteys on jatkossa aina törkeä raiskaus, olipa ”suostumusta” tai ei. Muutos koventaa raiskaustuomioita kauttaaltaan.

Myös muiden lasten seksuualisen hyväksikäyttöön kohdistuvien rangaistusten alarajoja aiotaan tiukentaa, IS:lle kerrotaan.

– Rangaistusten alarajoihin puututaan kautta linjan. Lakivaliokunta saa tehdä muutokset vielä tämän loppuvaalikauden aikana, IS:lle sanotaan eduskunnasta.

– Pääperiaate on, että jatkossa kaikkien rikosten tuomioiden alarajoja nostetaan.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) on ajanut seksuaalirikosten rangaistuksiin jo aiemmin muutoksia. Rikoslakia halutaan muuttaa niin, että lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistusta korotettaisiin neljästä vuodesta kuuteen vuoteen vankeutta. Rikoslakiin esitetään myös uutta törkeää lapsenraiskausta koskevaa rangaistusta. Sen maksimirangaistus vastaisi taposta saatavaa 12 vuoden tuomiota. Rangaistusasteikko olisi 4—12 vuotta vankeutta, mikä merkitsisi vähimmäisrangaistuksen ankaroitumista kahdella vuodella.

Eduskunnassa on myös kansalaisaloite, jossa minimirangaistus lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä nostettaisiin kahteen vuoteen."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005965881.html

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Lakia muutetaan niin, että aikuisen ja alaikäisen välinen sukupuoliyhteys on jatkossa aina törkeä raiskaus, olipa ”suostumusta” tai ei. Muutos koventaa raiskaustuomioita kauttaaltaan."

Epäilen että voi tuollainen ehdottomuus mennä pahasti pieleen johtuen alle 16-vuotiaista, seksuaalisesti aktiivisista ihmisistä ja siitä miten ihmiset kännissä sekoilevat.

Melkoisen hyvät mahdollisuudet oikeusmurhaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Sinänsä on hyvä että itse asiaankin kiinnitetään huomiota, ei vain maahanmuuttoon, joka tietysti on se mediaseksikkäämpi aihe ja saattaa tuottaa ääniäkin vaaleissa.

Mutta rangaistusten koventaminen on silkkaa kosmetiikkaa. Kansainväliset (ja suomalaiset) tutkimukset osoittavat yksiselitteisesti sen, ettei siitä ole käytännössä mitään hyötyä, ainakaan se ei estä lähes ollenkaan uusia tapauksia. Merkitys on lähinnä kosto.

Oikeusministerin pitää tietää tämä, se on niin laajalti tutkittu aihe, ja siksi tämä vaikuttaa enemmänkin vaalityöltä ja populismilta. Olisi hyvä, että Häkkänen selittäisi, ettei tällä ole muuta vaikutusta kuin tolkuton rahanmeno näiden istuessa häkissä pidempään (lopulta he vapautuvat sieltä kuitenkin).

Valistaminen ja avoimuus ovat avaimia seksuaalirikosten vähentämiseksi. Mitä maahanmuuttajiin tulee, maan tapaa pitää muuttaa valistuksella niin, ettei vieraasta kulttuurista tuleva saa vaikutteita näistä suomalaisen kulttuurin pimeistä puolista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Se mikä tuosta nimikemuutoksesta tulee vääjäämättä seuraamaan on lapsen törkeän raiskauksen yleistyminen Suomessa.

En ole aivan varma onko se uhrin kannalta hyvä asia, sillä tietoisuus siitä, että on ollut seksuaalisen hyväksikäytön uhri saattaa koitua henkisesti vähemmän rasittavaksi kuin tietoisuus siitä, että on ollut törkeän raiskauksen uhri.

Mutta en tiedä tuosta, joka tapauksessa nykyisiä ilmiantoja havainnoiden, voi ennakoida, että törkeiden raiskausten määrä voi lakiuudistuksen vuoksi jopa kolminkertaistua.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Pedofiliahan on monen sateenkaari-ihmisen mielestä osa ihmisen seksuaalisuuden luonnollista kirjoa ja näinollen täysin hyväksyttävää. Korkeintaan sitä voidaan heidän mielestään pitää jonkinlaisena sairautena mutta ei missään tapauksessa rangaistavana."

Voi vittu mitä paskaa. En voi muuta sanoa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kumpi on paskaa: Ylisen kommentti vai hänen mielikuvituksensa tuottaman "sateenkaari-ihmisen" mielipide?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #176

"Kumpi on paskaa: Ylisen kommentti vai hänen mielikuvituksensa tuottaman "sateenkaari-ihmisen" mielipide?"

Ylisen esittämä kommentti. Pahoittelen että se jäi viestissäni epäselväksi. Pedofilia ei varmasti ole kenenkään "tervejärkisen" ihmisen mielestä hyväksyttävää, olipa hänen seksuaalinen suuntautumisensa mikä tahansa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #176
Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Rohkea ja tarpeellinen blogi...myös eri tavoin uskontojen sivutuotteista kärsiville. Omakohtainen kokemus fundamnetalistiuskovaisen perheen kasvattia ei myöskään unohdu koskaan. Tyttölapsena sain rakenteeltaan samanlaisen tapakasvatuksen, kuin mitä esim laestadiolaisten tai muslimilasten tulisi noudattaa.

Irakilaisen naisen arvio on mielestäni oikea:
"...Toinen syy seksuaalirikoksiin voi hänen mukaansa olla islaminuskoon perustuva patriarkaalinen kulttuuri, jossa naiset elävät isien, veljien ja aviomiesten vallan alla."

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/736377-i...

http://demoni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188935-silp...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Liisa, nyt ymmärrän, miksi olet keskusteltaessamme naisten asemasta viitannut usein raamatullisiin aiheisiin, kuten Adamin ensimmäiseen vaimoon Lilithiin. Itse en ole yhtä raamattua saanut loppuun 60-vuodessa, mutta tutustunut uskontoihin mm. naistutkimuksen kautta.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"...asemasta viitannut usein raamatullisiin ..."
Siitä seurasi jatkuva ihmetys ja asioiden tarkistelu eri tietolähteistä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #175

Niin seurasi, koska olen katsonut naisen ja lapsen aseman kehitystä evoluutiopsykologian valossa, minulla ei ollut ihan samaa kieltä.

Kun nyt seuraan tätä raiskauskeskustelua ja itse osallistun, olen ajatellut sinua ja sitä mistä naisen ja lapsen hyväksikäyttö alkoi. Kun kerroit anu-jumalasta, minulle tuli heti mieleen kaikkien arvojen yliarvo ja muut arvot sitä tukevia voimia.

Olet oikeassa siinä, että uskontojen valtasuhteita pitää muuttaa, juuri uskonnot pitävät yllä naista ja lasta sortavia rakenteita. Minäkin hyökkään aina vain islamia vastaan, vaikka kristinuskon paternalistinen primitiivisyys vaikuttaa kaikkialla pinnan alla rakenteissa meidän tajuamatta. Raiskaus ja hyväksikäyttö eivät ole ole yksittäisiä tragedioita, ne ovat lasten ja naisten hätähuutoja menneisyydestä.

Ei uskontoja tarvitsisi kieltää tai vaatia niiden olevan kuin NL:ssa, vain omantunnon kysymys, ne voisivat elää sulassa sovussa mukana, kunhan niistä kitketään pois se koko ihmiskunnan suurin vitsaus - naisten ja lasten toiseus.

Se vaatisi Eevan karkottamista ja Lilithin palauttamista paratiisiin Aatamin tasavertaiseksi vaimoksi takaisin. Sitähän feministit ovat tehneet ja näin pitkälle ollaan päästy, mutta nyt on käytävä käytävä tasapuolisesti uskontojen uskonnolisten lahkojen kimppuun ja pelastettava ensin lapset. Ottaisipa joku puolue päätavoitteekseen uskonnon palauttamisen alkuperäiseen pyhyyden muotoonsa, jollainen se oli ennen ihmisen siirtymistä keräilytaloudesta viljelyyn, näin evoluution aikajanalla katsottuna.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #198

"Olet oikeassa siinä, että uskontojen valtasuhteita pitää muuttaa, juuri uskonnot pitävät yllä naista ja lasta sortavia rakenteita."

Yhteiskuntien rakenteet muuttuvat hitaasti. Se oli se metsästäjä-keräilijä yhteiskunta mikä oli tasa-arvoista ja harmonista elämää.

Maanviljelykseen siirtyminen ja väestönkasvu muutti asioita kun se metsästys loppui ja keräily sitten naisten puuhaa. Oli aluksi sitä että naiset pellolle.

Tästä se sukupuolten välinen eriarvoisuus lähti ja sitten ollut hakemista työnjaon kanssa naisten ollessa altavastaajana. Jossain vaiheessa sitten joku vanhojen ukkojen kolleegio keksi kirjoittaa jotain "pyhiä kirjoja" ja tekemään uskontoa joilla sementoidaan miehen asemaa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #202

Kutakuinkin siinä järjestyksessä se meni minunkin oppikirjoissa, vaikka ne tulivat meidän kouluun NL:sta.

Engelsin mukaan jälkeläisten tunnistaminen omiksi ja omistusajattelu oli se tekijä joka muutti naisen ja lapsen miehen omaisuudeksi ja loput sinetöitiin muuntelemalla tasa-arvoisia jumalkuvia omistamistarpeita vastaavaksi paternalismiksi.

Yhteiskunnan rakenteet ovat muuttuneet hitaasti, mutta järkemme on muuttunut ja olemme verkostuneita, kaikki nopeutuu koko ajan. Hyväksikäyttätabuja aletaan rikkomaan kielloilla. Ensin kaikilta uskonnollisilta lahkoilta, joissa on viitteitä hyväksikäytöstä, otetaan toimiluvat ja avustukset pois. Se on helppoa, sen natsijärjestön mallin mukaan. Eikä mitään lässytystä uskonnonvapaudesta, kollektiivisesta rangaistuksesta jne. Kouluihin, viestimiin, kaikkialle julistettava Lapsirauha. Mehän elämme mielipidevaikuttamisen kulta-aikaa.

Kun täällä on jokainen puolue irtisanoutunut rasismista, eikö olisi syytä irtisanoutua nyt ihan ensin uskontojen rakenteellisesta lasten hyväksikäytöstä. Kirkot ja moskeijat on saatava pelkäämään asemansa puolesta niin taloudellisesti kuin moraalisesti ja Suomessa se jos missä se onnistuu, pienen, koulutetun ja maallistuneen kansakunnan on helpompi kartoittaa ja tunnistaa ilmiöiden esiintyvyyttä ja soveltaa tuloksia käytäntöön, jostain on aloitettava ja se on media.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #207

Kukapa uskontojen rakenteelliseen lasten hyväksikäyttöön haluaisi kiinnittyä? Sitähän näkyy olevan vähän siellä sun täällä, kuten katolisessa kristinuskossa ja luterilaisenkin lahkoissa. Islamilaisesta fundamentalismista puhumattakaan.

Asianomaiset tuskin haluavat irtisanoutua, mutta kuvittelisin, että about kaikki muut haluaisivat – jos vain kykenisivät, sillä noiden uskontojen peruspilareissa on vallankäyttäjiä pilvin pimein.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #208

Siitä pitää tehdä kansanliike, on saatava yleinen mielipide mukaan. Hyvä esimerkki on Haaviston eka pressakampanja, vihreiden porukat on hyviä järjestämään kansanjuhlia, saamaan näkyvyyttä asioille. Mutta niin ettei se jää unholaan. Ensin on saatava olemassaolevat lapsijärjestöt nimeämään vuoden teemaksi aivan röyhkeästi lasten USKONNOLLINEN hyväksikäyttö, tai miten sen nyt fiksusti muotoilee.

Painostusta, painostusta ja painostusta eduskuntaan päin. Noi vanhoilliset lahkot on saatava seinää vasten, lasten hyväksikäyttöä (inhoan tätä termiä) ei pidä vain kriminalisoida ja odottaa uhrin rikosilmoitusta. Sitä lakia pitää aktiivisesti valvoa lastensuojeluoikeuksin. Noi eu-tarkastajat rankaisevat viljelijää pienentämällä korvauksia jokaisesta lampaalta irronneesta korvamerkistä, yhtä tiukka valvonta uskonnollisiin yhteisöihin kuin navetoihin! Jotenkin siihen mallin mä suunnittelisin kampanjan ja kun sen tekee fiksu tiimi, siitä tulee yhtä tehokas kuin Haaviston kampanja.

Birgitta Kesseli

Missähän mun kommentit viipyvät... sensuurinko jäivät?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

En sensuroi, mutta koska olet kuvaton, nämä pitää käydä erikseen hyväksymässä, eikä niitä huomaa noin vaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jännää, että kerta toisensa jälkeen eri blogeissa ihmettelet asiaa, sen sijaan että pyytäisit ylläpitoa tunnistamaan kuvasi.

https://oma.uusisuomi.fi/ohjeet-ja-tietoa-blogipal...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja vielä kutsumalla sitä sensuuriksi siis tahallaan vääristellen!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #117

Kyllähän se on sensuuria, koska kuvattomat kommentit menevät blogistille hyväksyttäviksi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #124

jota blogisti ei kuitenkaan sensuroinut.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #132

..et niin, mutta sensurointimahdollisuus on siis olemassa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #135

Eikö saisi olla?

Voinhan minä täältä poistaa kenet tahansa muunkin.

Olen myös juridisesti vastuussa teidän kommenteistanne.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #136

Tottakai saa olla, vastasin vaan Sinin kommenttiin, koska sensurointimahdollisuus on olemassa.

Jokainen blogisti on oikeutettu ja velvollinen moderoimaan omaa blogiaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #140

Mutta altrightääliöiden jatkuva itsensä sensuroiduksi julistaminen ja jatkuva valheellinen " tästä ei saa puhua" vaan on niin moskovan tiltua.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Kuulin" että Oulussa joku Vuolle? edelleen kuljettaa näitä aikuisia tp-hakijoita lasten seuraan. Ja on kuljettanut jopa päiväkoteihin, mukana nyt raiskauksista syytteessä olevia. Aika häiriintynyttä toimintaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Minä taas "kuulin", että maahanmuuttajilla on kerhoja, joihin kaappaavat raskaana olevia naisia, tappavat heidät, repivät sikiöt ulos, grillaavat vartaassa ja syövät nautiskellen, koska islam käskee.

Lähde on varmaankin se sama luotettava hevosmiesten tietotoimisto, jolla persut lentävät kohti eduskuntaa...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ei tarvita kuin sota ja joukkohysteria, niin sivistynyt yksilöllisyytemme varisee kuin syksyn lehdet ja paljastaa meidän primitiivisyyden, vaikka osaamme lentää kuuhun ja olla nettiyhteydessä Kiinaan.

Juuri kuvaamallasi tavalla tapahtui Vuoristokarabahin sodassa NL:n hajottua turkkilaisten ja armenialaisten välillä (en puhu grillauksesta tai islamista). Se ei ollut kuulopuhetta, Albert Volsky jota olin joskus tulkannut hänen ollessaan Kremlin lehdistöpäällikö, oli neukkujen hajottua määrätty selvittämään Vuoristokarabahin konflikti, tapasimme niihin aikoihin Kremlissä mun toisen työkeikan yhteydessä ja hän itki, itki sitä että me emme opi milloinkaan, elämään ihmisiksi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #179

Juu, tämä oli suora lainaus 1918 sisällissodan aikaisesta valkopropagandasta, joka kuvaili punakaartia.

Ilman islamia tietenkin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #179
Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kiitos Mark että rohkeana miehenä puhut kokemuksistasi. Kenenkään lapsen, naisen eikä miehen pitäisi kokea seksuaalista väkivaltaa.

MeToo kampanjassa oli se hyvä puoli että monet rohkaistuivat puhumaan kokemuksistaan ja todennäköisesti auttaa myös raiskauksen -ja hyväksikäytön uhrien esiintulemista sekä uskallusta ilmoittaa viranomaisille kokemistaan vääryyksistä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Toivon mukaan tässä Oulu-tapauksessa käy niin kuin #metoo:ssa, jonka pahimmassa vaiheessa koko ongelma yritettiin eristää koskemaan vain elokuva-alaa, mutta onneksi pahimman kiihkovaiheen jälkeen keskustelu laajeni, ja lähes kaikissa muissa ammateissa ymmärrettiin pesivän samaa naisten seksuaalista häirintää.

Täytynee odottaa vaalien yli, että päästään puhumaan aidasta eikä vain aidanseipäästä. Eli siis seksuaalirikoksista eikä maahanmuutosta.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Todella surullista mitä sinulle on käynyt. En silti ymmärrä mikset tajua ihan perusasioista tilastomatematiikasta. Jos jollain ryhmällä on 10x tai enemmän yliedustus, niin näiden ryhmien määrien kasvaminen tulee lisäämään tätä harvinaista rikollisuutta. Lisäksi nämä Oulun tyyppiset tapaukset ovat poikkeuksellisia, aivan kuin puskaraiskaukset, joihin syyllistyvät pääasiassa Afrikkalaiset tulijat.

Afrikassa seksirikollisuudesta harvoin jos koskaan saa tuomiota ja lienee useammassa paikassa pikemminkin tapa kuin harvinaisuus. Etelä-Afrikan heimopäälliköt ottavat uuden vaimon raiskaamalla sopivan tytön. Sama jatkuu kaupungeissa, joissa tutkimuksen mukaan kolmasosa miehistä oli syyllistynyt raiskaukseen vuoden sisällä ja näistä joka kolmannella uhrina oli pikkulapsi.

Siinä vähän faktaa mikä ero toimintakulttuurissa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niin, ehkä en ymmärrä matematiikkaa, mutta sen sijaan elämää tiedän ymmärtäväni.

Maahanmuuttokeskustelu vain pitäisi pitää erillään tästä suomalaisesta maan tavasta nimeltä pedofilia. Se, että pedofiilien uhreilla tehdään vaalipropagandaa, on härskiä.

Maahanmuutosta voidaan sitten puhua muissa keskusteluissa. Mutta asiallisesti, ei niin, että annetaan ymmärtää joko että kaikki maahanmuuttajamiehet ovat raiskaajia/pedofiileja tai sitten että kaikki Suomessa tehty seksuaalirikollisuus olisi maahanmuuttajien tekemää.

Seksuaalisrikollisuus Suomessa on pääosin suomalaisten puuhaa, ja tietenkin siihen on puututtava, oli tekijän ihonväri mikä tahansa.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Onko seksuaalirikollisuus pääasiassa suomalaisten puuhuaa myös pääkaupunkiseudulla? Uusimmat tilastot kertovat, että yli puolet tuomituista on ulkomaalaistaustaisia. Tämä on juuri sitä mitä koitin sanoa. Kun tulijoiden määrät kasvavat, kasvavat myös rikosten määrät ja uhrien. Hyssyttelemällä tulee lisää rikollisuutta, kun tulijat ovat huomattavasti rikosalttiimpaa populaatiota.

Mutta ei tietenkään kaikki tulijat. Ongelma on muutamat ryhmät, jotka voi hyvin nähdä tilastoissa. Nämä ryhmät ovat muillakin mittareilla huonoimmassa asemassa. Tuntuu, että vasemmiston mielenkiinto kohdistuu juuri heihin. Vierasta kulttuuria ja etnisesti hyvin erilaisia ihmisiä = monikulttuurisuutta.

Esim. Jos meillä on 1 000 000 Suomalaisten pääkaupunkiseudulla ja he tekevät 500 seksirikosta vuodessa, eli 1:2000. Sitten meillä on tulijaryhmä, jolla on 20 kertainen yliedustus tässä rikoslajissa. Silti heistäkin 99/100 ei raiskaa vuositasolla, mutta kun heitä on 50 000 kpl pääkaupunkiseudulla, niin he tekevät yhtä paljon 500 kpl rikoksia per vuosi. Nyt pääkaupunkiseudun väkiluku on 1 050 000, mutta seksirikokset ovat tuplaantuneet. Oletteko nyt onnellisia?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #194

Ihme asenne miehellä: ikään kuin kukaan olisi seksuaalirikoksista onnellinen – paitsi joskus itse tekijä, jos ei jää kiinni.

Onnellisuuttaan ovat sen sijaan osoittaneet muutamat persupoliitikot: Oulun tapahtumat keräävät ääniä, joten maahanmuuttajien pedofilia on joidenkin mielestä jopa toivottavaa – ja ehkä tekee heidät jopa onnellisiksi.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #196

En ole nähnyt onnea kuin mielisairaan Ville Rannan piirroksissa, jotka ovat astuneet jonkun rajan yli. Ilmeisesti hänen oma mielenterveytensä ja Unelmansa ihanasta monikulttuurisesti onnelasta on sortunut ja nyt hän siirtää kaiken saastan Perussuomalaisten päälle.

Se mitä olen heidän kommentteja lukenut, niin siellä paistaa lähinnä viha tekijää ja poliitikkoja kohtaan, jotka ovat tämän mahdollistaneet. Ehkä vähän sitä omahyväisyyttä, kun on vuosia saanut rasisti syytöksiä väitteistä ja nyt ne toteutuvat, niin sitä kokee olleensa lopulta oikeassa.

Itse olisin onnellinen, jos suomi karkoittaisi pikaisella tahdilla kaikki kielteisen päätöksen saaneet ja rikolliset. En laittaisi hanttiin, jos ensimmäisten ryhmästä joku pääsee laillisten väylien kautta maahan. Työ- ja parisuhteiden perusteella tehty esikarsinta tulijoista todennäköisesti myös pienentäisi huomattavasti näitä yliedustuslukuja, koska pahin aines ei todennäköisesti päätyisi suurissa määrin Eurooppaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #199

Älä kutsu Ville Rantaa mielisairaaksi, se näet ylittää juridisen kunnianloukkauksen rajan. Toivon mukaan Ranta ei näe tätä.

Minusta taas Suomessa(kin) tarvitaan ronskia poliittista pilapiirroskulttuuria kuten muualla maailmassa. Täällä politiikan kanssa enimmäkseen hissutellaan ja mediakin on kokonaan luopunut vallan vahtikoiruudesta ja ryhtynyt vallan puudeliksi. Ranta on tästä ilahduttava poikkeus, ja on vain terveellistä ja karaisevaa että suomalaisetkin saavat nähdäkseen millaista poliittinen satiiri on suuressa maailmassa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #194

"Kun tulijoiden määrät kasvavat, kasvavat myös rikosten määrät ja uhrien."

Semmoista se on. Aina häviää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Siinä vähän faktaa mikä ero toimintakulttuurissa."

Etelä-Afrikan raiskausmäärien ymmärretään olevan apharteidin seurausta: https://yle.fi/uutiset/3-5857475

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Tuo on jo huonoin kuulemani selitys, mutta mikäpä ei olisi apartheitin vika. Yksi syy miksi valtaa ei haluttu antaa Etelä-Afrikan heimoille oli juuri se, että kansan sivistystaso oli erittäin huono. Länsimaisten ihmisten, länsimaista yhteiskuntaa olisi pitänyt päästä ohjailemaan vaaleissa ääniä saaneet heimopäällikköt.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #192

Loistoidea pitää kansa tietämättömänä ja sivistymättömänä, jotta demokratialle ei annettaisi tilaa...

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #193

Kuitenkin jo apartheitin aikoina oli korkeasti koulutettuja mustia kuten Nelson Mandela. Nykyiset Etelä-Afrikan johtajat näyttävät hänen rinnalla lähinnä niiltä heimopäälliköiltä. Käsittääkseni Etelä-Afrikan valkoinen johto olisi halunnut luopua Apartheitsta jo aikaisemmin (ainakin osittain), koska se sorti myös Eurooppalaisperäistä väestöä rotulakien johdosta. Euroopasta kuitenkin ohjattiin voimakkaasti pitämään valta käsissä ilmeisesti tarkoituksena pitää teollisuustuotanto vauhdissa.

Euroopassa pelättiin, että maa sortuu jos vapaissa vaaleissa heimopäälliköt astuvat päättäviin virkoihin. Myöhemmin, kun kommunismi lähti nousemaan Euroopassa ja maailmanlaajuisesti tuli apartheitin vastaisesta taistelusta osa kapitalistinen länsi vs. kommunismi taistelua, jolloin luopuminen ei enää ollut yhtä helppoa. Jos katsoo esim. Eurooppalaisia aktiiveja Apartheitin vastaisessa työssä, niin he ovat lähes poikkeuksetta entisiä kommunisteja tai sosialisteja, joiden pyyteettömyydestä ainakin pieni osa oli ideologisessa taistelussa paremman maailman puolesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #192

"Tuo on jo huonoin kuulemani selitys, mutta mikäpä ei olisi apartheitin vika."

Raiskaus on väkivallan muoto ja tiedetään kasvuympäristön aiheuttavan tuollaista, että kyllä tuo on se merkittävin seikka mikä siellä on kurjistanut elämää.

"Yksi syy miksi valtaa ei haluttu antaa Etelä-Afrikan heimoille oli juuri se, että kansan sivistystaso oli erittäin huono"

70v siirtomaa-aikaa takana ja sortoa, että kyllähän se tuhoaa sivistystä.

Se mikä auttaa on se kun sukupolvi ihmisiä pääsee kasvamaan eheässä ympäristössä. Näinhän se on muuallakin ollut.

"Länsimaisten ihmisten, länsimaista yhteiskuntaa olisi pitänyt päästä ohjailemaan vaaleissa ääniä saaneet heimopäällikköt."

Tietysti. Etkö ole kuullut demokratiasta? On tuollainen juttu aika tavallinen sivistyneissä paikoissa.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #200

Etelä-Afrikkaa ei ollut olemassa ennen Eurooppalaisten tuloa. Siellä oli paimentavia ja kivikaudella eläviä heimoja, jotka sotivat keskenään ja pitivät väestökasvun alhaisena. Pidän väitettä valkoisten tulon tuhoisasta vaikutuksesta aika naurettavana. Eteenkin, kuten kirjoitin, että raiskaaminen kuuluu suoraan heimokulttuuriin.

Ilman Eurooppalaisten tuloa väkeä olisi huomattavasti vähemmän ja tavat julmat kuten kivikautisilta kulttuureilta voi odottaa. Olen lukenut Tohtori Helmuth Nyborgin väitteitä ettei demokratiaa voi ylläpitää yhteiskunnnissa joiden keskiälykkyys on alhainen. Tästä syystä Etelä-Afrikan kohtalo tulee olemaan kehno.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #209

"Etelä-Afrikkaa ei ollut olemassa ennen Eurooppalaisten tuloa. Siellä oli paimentavia ja kivikaudella eläviä heimoja, jotka sotivat keskenään ja pitivät väestökasvun alhaisena."

Ennen Etelä-Afrikkaa siellä britit sotivat keskenään buureja vastaan jotka olivat satoja vuosia aiemmin tulleiden hollantilaisten jälkeläisiä. Sivistymättömät eurooppalaiset kun eivät oikein keskenään osanneet olla.

Hollantilaiset sitten olivat sotineet ympäröivien afrikkalaisten kansojen kanssa ja myös orjuuttaneet ihmisiä että se kyllä on tuhoisaa.

Britit sinne sitten änkesi ja kukistivat ensiksi zulujen kuningaskunnan ja sitten buurit. Siellä olevista brittiläisistä siirtokunnista sitten tuli se Etelä-Afrikka.

"Eteenkin, kuten kirjoitin, että raiskaaminen kuuluu suoraan heimokulttuuriin."

Brittiläiseen heimokulttuuriin suoraan kuuluu raiskaus?

Etelä-Afrikan raiskauksille löytyy yksinkertainen syy siitä, että vain valkoihoisten naisten raiskauksista nostettiin syytteitä apharteidin aikana.

Millä perusteella tällainen eriarvoisuus ei olisi tuhoisaa?

"Ilman Eurooppalaisten tuloa väkeä olisi huomattavasti vähemmän ja tavat julmat kuten kivikautisilta kulttuureilta voi odottaa."

Tarkoittaako tämä sitä, että Suomessa on julmemmat tavat kuin Irakissa kun meillä elettiin jokseenkin kivikautista metsästäjä-keräilijä kulttuuria vielä muutama sata vuotta sitten eikä oltu niin edistyneitä?

"Olen lukenut Tohtori Helmuth Nyborgin väitteitä ettei demokratiaa voi ylläpitää yhteiskunnnissa joiden keskiälykkyys on alhainen."

Onnistuuhan tuo yhdysvalloissakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Äänenpainoasi ei kuulu tuosta kirjoitetusta osanotosta, mutta sävy ja asiayhteys kielii siitä, että on mielenkiintoista kysyä kirjoittaisitko saman kommentin joillekin niistä Oulun seksirikoksen uhreista samalla tavalla ja samalla tarkoituksella?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Erinomainen osoitus siitä, että blogissani olen oikeassa: pedofiilien tekemisiä vähätellään edelleenkin kuten on aina vähätelty.

Jotkut tässä keskustelussa ovat epäilleet sitä, mutta kiitos Pertsalle siitä että todistat sen heille typerällä kommentillasi.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#206

Puheenvuorosi on rohkea, henkilökohtainen ulostulo. Toivon, että YLE ja muuta mediat ottavat nyt vaarin "kotimaisesta" kärsimyksestä ja liittävät suomalaiten pedofiilien olemassaolon ja teot osaksi julkista keskustelua.

Toivon myös, että luvallasi, US Huusko nostaa tämän blogin ylhäällä pyörivään "karuselliin", jotta aihe pysyy käsittelyssä toivottavasti viikkotolkulla, kuukuaistolkulla ja vuositolkulla.

Suomalaiset miehet raiskaamassa suomalaisia poikia, ja suomalaiset naiset viettelämässä poikasia – siinä on aihe, jota ei ole nostettu käsittelyyn. Nyt on aika: osaksi sitä keskustelua, jota nyt käydään maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista tulisi nostaa kantasuomalaisten tekemät pahuudet.

Suomessa on paljon alastomia miesvartaloita: täällä saunotaan, täällä käydään treenieni päätteeksi suihkussa, täällä uidaan uimahallissa jne. Lisäksi täällä ollaan paljon tiettömien taipaleiden päässä metsässä, metsätöissä ja metsästämässä.

Kukaan ei kuule, kukaan ei näeP

Miten suojella poikia saalistajilta?

Saamani käsityksen mukaan tutkimustulokset kertovat, että kontaktiin pyrkivä henkilö on lapselle usein entuudetsaan tuttu; hän on luonut läsnäoloonsa liittyvän valheellisen turvallisuudentunnun.

Näistä asioista pitäisi voida varoittaa sekä vanhempia että lapsia. Miten varoittaa lapsia sukulaisista, isäpuolista, naapureista?

Suomessa on myös vahvana "mies ei itke" -kulttuuri. Mies ei myöskään välttämättä puhu.

Viha, jonka tulisi kohdistua rikoksen tekijään, muuttuu häpeäksi, joka kohdistuu itseen.

Ja näin mätäpaise on ja pysyy eikä puhkea. Hiljaisuus suojelee mätäpaisetta.

Nyt Suomessa keskustellaan maahanmuuttajien alaikäisiin kohdistuvista raiskauksista. Osaksi tätä keskustelua tulisi liittää kantasuomalaisten alaikäisiin kohdstamat raiskaukset ja hipelöinnit.

Tätä keskustelua pitää jatkaa ja ylläpitää tästä eteenpäin pysyvästi.

Vaikenemisen kulttuuri ei ole palvellut suomalaisia. Meillä on paljon alkoholismia ja mielenterveysongelmia. Suomi on miesten itsemurhatilastojen kärkipäässä.

Osasyynä itsemurhiin on aikaisemmin voinut olla osin sodan aiheuttamat traumat, mutta enää ne eivät kelpaa syyksi. Sotaveteraaneja on enää vähän jäljellä, mutta itsemurhien määrä ei laske. Suomi on tilastoissa nyt viidentenä. Venäjä ja Liettua pitävät kärkisijoja. "Suomessa itsemurhat ovat yleisiä myös nuoremmilla ja 20–34-vuotiailla miehillä se on yleisin yksittäinen kuolinsyy." (Wikipedia)

Tuomalla päivänvaloon niitä kärsimyksiä, joita pienet suomalaiset pojat ovat aikojen saatossa joutuneet kokemaan, päästään käsittelemään ja täten puhkaisemaan mätäpaisetta.

Jonkun vastuullisesti toimivan organisaation tulisi voida verovaroin ylläpitää "palvelevaa puhelinta", johon saisi vaikka nimettömänä kertoa kokemuksensa, jotta asian käsittelyyn saadaan dataa ja jotta uhrit voivat kohdata auttajan, jolla toivottavasti on antaa sellaisia työkaluja ajatteluun, että häpeä itseä kohtaan muuttuu vihaksi väärintekijää kohtaan.

Viha on terve merkki silloin, kun kohtaa vääryyttä. Sitä, miten viha puretaan, voi auttaja myös yrittää käsitellä uhrin kanssa. Samassa yhteydessä voi myös tarjota mahdollisuutta tehdä tutkintapyyntö poliisille.

Tapanilan raiskauksen yhteydessä joku toi esiin kemiallisen kastraation mahdollisuuden rangaistuksena rikoksentekijöille. Muitakin vaihtoehtoja esitettiin: elektroninen valvontapanta jalkaan sekä tiettyjen kellonaikojen sisällä ulkonaliikkumiskielto.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #223

Niin, juuri siksi tämän kirjoitin.

Joutuminen/pääseminen US-karuselliin taitaa kuitenkin olla turha toive, sillä mediakriittisyyteni ja "väärät" mielipiteeni ovat aina ärsyttäneet lehden toimituskuntaa, jopa siinä määrin, että vuosia sitten sain siksi puoli vuotta kestäneen bannin tänne.

Aiheen tärkeys eikä jutun suosio ratkaise US-karuselliaiheita, vaan naamataulu ja "oikeat" mielipiteet. Mutta USea tuskin olisi olemassa ilman meitä ilmaisia sisällöntuottajia.

Tämä foorumi on kuitenkin suosittu kansalaispalvelu, minkä vuoksi sinnittelen täällä vahtimestarien nihkeydestä huolimatta.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #224

#224

Check.

Vaikka olisit Venäjän trolli, sillä ei pitäisi olla nyt mitään merkitystä itse keskustelun kannalta. _Aihe_ on nyt tärkeä ja siksi avauksesi, muista mielipiteistäsi riippumatta, on tärkeä ja arvokas.

Ja tästä aiheesta keskusteleminen sopii oikein hyvin maahanmuuttokriittisen keskustelun kylkeen.

Kuten olen sanonut: Suomessa on paljon ongelmia ihan omastakin takaa eikä tänne kannattaisi haalia niitä lisää.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #225

Juu, kyllä olen enimmäkseen toisinajattelija, josta saa herkästi tuon Venäjän trollin leiman – ja on kyllä leimattukin, koska mitään en pidä itsestäänselvyytenä enkä lähde massojen mukana kohkaamaan.

Oma ajattelu ei näet ole kovinkaan trendikästä nyky-Suomessa, mediasta puhumattakaan.

Maahanmuuttohysteriaa pidän suhteellisuudentajun puutteena. Sillä hysterialla on kaikenlaisia seurauksia, kuten tämänkin blogin aihe kertoo.

Käyttäjän TerhoNikulainen1 kuva
Terho Nikulainen

Namusedistä varoitettiin jo 1940- ja 1950-luvuilla Hämeessä. Tieto näistä pedofiileistä oli juurtunut kansan tietoisuuteen varmaankin ikimuistoisista ajoista ja kun markkinat vapautuivat pula-ajan rajoituksista 1950-luvun puolivälin jälkeen säännöstelystä ja kauppoihin tuli runsaasti houkuttelevia makeisia, uhreiksi valikoitui köyhien perheiden lapsia ja rikkaampienkin, koska makeissäännöstely siirtyi valtiovallalta perheisiin.
Nyt "nami" on uhri, lapsi, ja rikosta suunnitteleva kuvittelee itsensä namiksi tai ainakin haluaa tyydyttää tarpeensa "lapsinamulla". Seksuaalisuus on valtava voima, ja sitä käytetään hyväksi tuhoisin tavoin kuten kaikkea, mihin sisältyy valtavat, elämää säätelevät voimat. Seksuaalisuuden voimaan tulisi suhtautua sen ansaitsemalla tavalla - eikä sulkea silmiä ilmiön yksilödynaamiselta taustalta rikollisissa ja ns. kunnon kansalaisissa, jotka yrittävät peitellä yhteisöjensä avulla tekosiaan, julmia hyväksikäyttöjä.

Toimituksen poiminnat