Timo Soinin itseluottamus

Perustuslakia saa nykyhallitukseen liittyen nähtävästi rikkoa mennen ja tullenkin. Soinin asiassahan äänestettiin vain ja ainoastaan yksittäisen ministerin, Soinin, luottamuksesta. Se, että hallituspuolueista uskoteltiin äänestyksen koskevan koko hallitusta, on sitä paljon (liikaa) puhuttua politiikkaa, selvällä suomen kielellä valhetta. Yksittäisen ministerin epäluottamuslause ei koske koko hallitusta, sillä sellaista varten on tehtävä esitys erikseen.

Mutta pääasia on että Timo Soinilta ei ainakaan itseluottamusta puutu. Hän luottaa itseensä niin paljon että rikkoi itse tylysti perustuslakia äänestäessään luottamusta itseensä – ilmeisen tietoisena siitä, että Sipilän hallituksen aikana perustuslaki on pantu jäihin.

Jotta asia selviäisi, tässä Perustuslain 32 §:

KANSANEDUSTAJAN ESTEELLISYYS

Kansanedustaja on esteellinen osallistumaan valmisteluun ja päätöksentekoon asiassa, joka koskee häntä henkilökohtaisesti. Hän saa kuitenkin osallistua asiasta täysistunnossa käytävään keskusteluun. Valiokunnassa kansanedustaja ei saa myöskään osallistua virkatointensa tarkastamista koskevan asian käsittelyyn.

kyy
Sitoutumaton Vantaa

Perustan mielipiteeni tietoon, ja siksi jokin "kaikkihan sen tietävät" -peruste ei riitä, ellei pohjalla ole kovaa faktaa. Seuraan virtuaalimaailman invaasiota suomalaisten kansalliseen psyykeen ja sen myötä suomalaisen ihmisen elämän korvautumista fiktiivisellä aineistolla. Tuon aineiston keskeinen elementti on raha ja talous. Talouseliitti on päättänyt, että talous on se peruspilari, johon meidän suomalaisten on tukeuduttava, uskottava kulutukseen ja sen loputtomaan kasvuun vaikka tiedetään, että se on mahdotonta. Rahaa on talouseliitin mukaan pidettävä jumalan kaltaisena vakaana selkänojana, ja tämä sanoma näkyy menneen hyvin perille: suomalaisten uusi valtionuskonto on talous. Tuon joulupukkiuskon seurauksena on todennäköisesti niin talouden kuin kansallisen psyyken totaalinen katastrofi. Joko ihmiset uskovat ikuisen talouskasvun mahdottomuuteen ja pelastuvat, tai eivät usko, jolloin edessä on tuho. Henkilökohtaisesti toivon edes sitä, että ihmiset itkevät ja uskovat. Toivottavasti silloin ei ole liian myöhäistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu