kyy

Valinnanvapautta

  • Voi Hyvät Veljet!
    Voi Hyvät Veljet!

”Valinnanvapaus”, suomennettuna palvelujen altistaminen omistajaluokan välistävedolle, on absurdi näyttö siitä, miten ideologiaa syötetään kuin käärmettä pyssyyn niin että siinä Pirkkalan monistekin kalpenee – sehän koski vain yhtä kuntaa, yhtä ainetta ja yhtä luokkatasoa, ”valinnanvapaus” koskisi kaikkia suomalaisia.

 

Yksi esimerkki lapsuudestani, kun televisiot alkoivat yleistyä 60-luvulla: kerrostalojen katoille pystytettiin antenneja, ja kun tv:n omistajien määrä lisääntyi, katoista tuli varsinaisia häkkyräpesiä. Tuolloin taloyhtiöissä siirryttiin järkevämpään – ja halvempaan – yhteisantennijärjestelyyn: koko taloyhtiö tarvitsi vain yhden antennin, jota kukaan yksityinen ei omistanut, vaan sen omisti kollektiivi. Monessa taloyhtiössä harattiin vastaan: sehän olisi sosialismia! Sinnikkäimmät maksoivat mieluummin enemmän siitä, että saivat itse omistaa antenninsa ja siitä, että katto jäi harakanpesäksi. Mutta näille sankareille oli tärkeintä vastustaa sosialismia. Vasta kun lumenpudotus estyi ja siksi myös onnettomuuksia sattui, oli monen sosialismin vastustajan pakko pitkin hampain tinkiä valinnanvapaudestaan.

 

Monet varmaankin huomaavat antennigaten yhtäläisyyden kokoomuksen sosialisminvastaiseen missioon nimeltä sote-palvelujen valinnanvapaus. Antennitarina oli pienimuotoinen, mutta kokoomuksen yksityistämisprojekti on massiivinen. Antenni ei kaiketi montaa sataa markkaa tuolloin maksanut, mutta soten valinnanvapaus maksaa euroissa miljardeittain, ainakin jos uskomme asiantuntijoita ja kaiken maailman dosentteja. Mutta koska poliittinen lehmänkauppa on maan tapa, me kaikki maksamme kiltisti, ehkä vähän muristen, siitä että viidennes kansasta haluaa törsätä verovarojamme yksityisille osakkeenomistajille, usein ulkomaille, ja samansuuruinen joukko taas maakunnille, jotka perustetaan ylimääräisiksi härpäkkeiksi himmeliin, mitä operaatiota kepu nimittää hallintohimmelien purkamistalkoiksi. Sinisille taas käy mikä törsäys tahansa, kunhan he saavat leikkiä päättäjää.

 

Voi Suomi, mihin menet näitten kolmen puliveivarin kanssa: kokoomuksen, kepun ja sinisten. Niiden, joilla lienee jo alle 40% kannatus tätä nykyä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Amerikan malliin jos pörssikeinottelijoille annetaan lahja sitä he käyttävät ja kohta raha puhuu ja voitot verottajalta ulottumattomiin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Valinnanvapautta Amerikan malliin:

Medical Bills Are the Biggest Cause of US Bankruptcies: Study

"Bankruptcies resulting from unpaid medical bills will affect nearly 2 million people this year ([2013])—making health care the No. 1 cause of such filings, and outpacing bankruptcies due to credit-card bills or unpaid mortgages, according to new data. And even having health insurance doesn't buffer consumers against financial hardship."

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Nyt heti mars, mars ostamaan terveyalan yritysten osakkeita, mikäli usko on vahva.

Toivon kuitenkin, että vietämme sotehautajaiset suht pikaisesti.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Naulan kantaan.

Itse kiinnitän huomioni tuohon kepun ja kokoomuksen orwellilaiseen newspeakiin, jossa asioita EI kutsuta niiden oikeilla nimillä, vaan jollain täysin päinvastaisella termillä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Olen jo hetken ollut vakaasti siinä ajatuksessa,että itseasiassa vapaus valita tulee kaventumaan nykyisestä tämän uuden vapauden myötä.

Epäilemättä tämä väkisin väännetty systeemi pysyy pystyssä valtion velkaantumisella ja toisaalta leikkaamalla. Kaataa sitä ei voida,koska siihen on nähty liikaa vaivaa.

Tulevaisuus on siis toivoa täynnä..nykyisen kielenkäytön mukaan missä kaikki tarkoittaa jotain päinvastaista.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kerrostalon televisioantennit eivät vertaudu julkiseen terveydenhuoltoon, koska käsittääkseni jokainen asukas maksoi TV-antennistaan saman osuuden. Terveydenhuoltoon tuo vertautuisi, jos sen kustannukset jaettaisiin samalla tavalla tasan kaikille. Ongelmaksi silloin tietysti muodostuisi se, että köyhimmillä ei olisi varaa käyttää sitä.

Mitä newsepakiin (kommentti #4) tulee, niin kokoomus on siinä oppipoika vasemmistoon verrattuna. Vasemmistohan haluaa, että paremmin toimeentulevat kustantavat köyhien hammashoidon, koulutuksen ja joissain tapauksissa koko elämän. Tätä ei kuitenkaan ikinä sanota suoraan, vaan puhutaan reiluudesta, solidaarisuudesta, yhteiskuntavastuusta, yms.

Toimituksen poiminnat