kyy

Perussuomalaiset – Suomen uuseliitti

  • Me olemme kansa
    Me olemme kansa

Soinilta ja Persukansalta kuulee jatkuvasti käsittämättömän ylimielistä puhetta muista suomalaisista. Häpeilemättä he kutsuvat "kansaksi" omia kannattajiaan – alle viidesosaa kansalaisista. Sitä 82,4 % suomalaisista (äänestäneistä) Persut eivät nähtävästi pidä kansalaisina ollenkaan.

 

Uppo umpinaisessa kuplassa näkyvät Persut elelevän, ja sieltä käsin kehtaavat vielä ilkkua muille näiden kuplassa elämisestä. Selvästikin kellertävä neste on alhaalta käsin noussut päähän ja rajusti...

 

Lisää löylyä Persut ovat heittäneet ylimielisyyden kiukaalle todella röyhkeällä englanninkielisellä käännöksellä itselleen: The Finns = suomalaiset.

 

Mitä hallitukseen menoon tulee, Persuille kelvannee nyt stubbilainen EU-kokoomuskin kumppaniksi. Käsittääkseni jytky ja jatkosellainen saavutettiin nimenomaan tuota EU-kokoomuksen linjaa vastustamalla. Jos Soini kumppaneineen menee nyt hallitukseen kokoomuksen kanssa, he toteuttavat salamannopean takinkäännöksen, koska kokoomuksen ei voi mitenkään kuvitella kääntävän kelkkaansa EU- ja eurokiimassaan.

 

Persut oli (!) joskus EU-kriittinen puolue, mutta kriittisyydestä tuli pelkkä tussahdus. Ja kokoomuksen kanssa samaan pussauskoppiin meneminen leyhyttää sen hajutkin taivaan tuuliin. Myös toinen Persujen valttikortti, maahanmuuttokriittisyys tarkoittaa kauniista puheista huolimatta silkkaa rasismia, omaa keinotekoista ylemmyyttä ja kaiken vieraan pelkotilaa – ainakin kun Persuja äänestäneitä kuuntelee turuilla ja toreilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Anteeksi suosittelijat ja muut. Poistan tekstin koska en halua lentää ulos.

Esa Niemi

Puoluepoliittisiin oksennuksiin kantaa ottamatta, vasemmiston kannattaa vain reilusti myöntää tappionsa eikä tehdä itsestään naurettavaa mä-en-leiki-sun-kaa kiukuttelulla.

Debaatit voitetaan vain argumentoimalla eikä opponentin kenkiä arvostelemalla.

Huonon häviäjän käytös vain osoittaa, että äänestäjät näkivät vasemiston läpi ettei siellä ajatella asioita kovin realistisesti ja itsekriittisesti. Ette ansainneet ihmisten luottamusta ja eksyitte kauas tavallisten ihmisten elämästä.

Ennen kommentin tutuksi tullutta leimaamista kerrottakoon, että olen äänestänyt demareita useita kertoja etenkin silloin kun siellä on pyritty käyttämään tervettä järkeä. Keskittyminen laittomasti maassaolevien ilmaisen terveydenhuollon järjestämiseen silloin kun suomalaisilta on heikennetty palveluita vei monen tuntemani demarin äänen muualle. Realismia peliin, niin vasemmiston alamäki taittuu.

Matias Härkönen

Oikeastaan melkeinpä nautin näistä kaikista avauksista persuja vastaan. Neljä vuotta jouduin kestämään vasemmisto, vihreä, sdp hallitusta, mutta nyt toivon mukaan suunta muuttuu. Jos (kun) persut pääsee hallitukseen, niin mukava nähdä miten toinen laita on "raivoissaan" :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan hyvin suon sen sinulle ja katsotaan kauanko sinulle tuosta iloa riittää.

Matias Härkönen

En usko, että suomea ainakaan huonompaan suuntaan voi ajaa. Ja puhun nimenomaan taloudellisesta näkökulmasta, joka mielestäni tärkein.

Toivottavasti asiat muuttuu. Kolme asiaa joita odotan on

1. Parempi yrittäjyys ilmapiiri (alvin alarajan nosto, konkurssilainsäädännön uudistus, sosiaaliturvauudistus, byrokratian karsiminen, yrittäjäystävällisyys, viron veromalli, työntekijän palkkaamisen helpottaminen jne. ). Näihin vasemmistohallitus ei kyennyt.

2. Rakenteelliset muutokset (sote-uudistus, hallinnon keventäminen jne.) Tähänkään vasemmistohallitus ei kyennyt.

3. Maailmanparannusmenot kuriin ja rikolliset ulos maasta. (Miljardi euroa huuhaa pisneksiin ja toinen mokoma maahanmuuton kustannuksiin vuosittain. Kaikkea ei tarvitse leikata, mutta ei meillä tällaiseenkaan ole varaa.)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #5

Härkönen, vasemmistohallitus on ollut viimeksi vuosina 66-70. porvarihallitukset 91-95 ja 2007-2011.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #18

Vasemmistohallitus on sellainen, joka harjoittaa vasemmistolaista politiikkaa. Edellisessä hallituksessa vihervasemmistolla (sdp, vihreät, vasemmisto) oli myös enemmistö.

Jouni Nordman

Taitaa kaikilla muilla mennä vaihteeksi paremmin, ainoastaan julkisenpuolen hallinnosta löytää kärsijät, Sillä Sipilä todellakin tuntee IT järjestelmät, joiden uusiminen tulee melko varmasti olemaan valtion puolelta ensimmäisiä mitä tehdään.

Eli virkakoneistolla on ongelma, sillä pääministeri tietää miten organisaatioita muodostetaan, jolloin STM:än 80 henkilön kokoukset loppuvat ja siirrytään projekti johtamiseen valtion hallinnossa, joka on ollut käytössä yksityispuolella jo iät ja ajat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sanoisin mielummin, että persut joutuu hallitukseen ja tulemme näkemään miten lähes kaikki, autoverosta lähtien, vaalilupaukset tullaan syömään edes todennäköinen Kreikan kolmannen tukipaketin hyväksyminen tuo tuskaa. Odotan myös sitä päivää, kun hallitus esittää ansiosidonnaisen päivärahan saamisen ajan puolittamista ja ay-liike Akavasta SAK:n lyö liinat kiinni ja Suomi seisahtuu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arto,johdetaanko maatamme todellakin eduskunnan ja hallituksen ulkopuolelta ?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #36

Vastaan Arton puolesta: kyllä johdetaan.

Poliittinen johto on täysin talouseliitin talutusnuorassa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #38

Tällä hallituskaudella poliittiseen eliittiin ovat siis kuuluneet SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreätkin,kiitos toteamuksestasi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #69
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #36

Aimo, ei johdeta, mutta ei myöskään kansalaisten tarvitse mukisematta hyväksyä sitä kaikkea mitä "ylhäältä annetaan"

Jouni Nordman

Monissa persujen lupauksen täyttämisessä heillä on hyvä kaveri, sillä EU tuomioistuin antoi Hollannille tuomion jossa verottaja joutuu todistaa että autovero ei saa maahantuotava millään tavalla syrjiä, eli verottaja joutuu todistamaan oikeelisuuden.

Toisaalta EU on myös vapauttamista rekisteröinti pakkoa, jolloin kaikilla EU alueella rekisterödyllä autoilla olisi vapaa oikeus liikkua rajattomasti alueella. Eli jos vero ei poisteta, niin Suomalaiset menettävät taas kerran työpaikkoja, josta voidaan esimerkkiä katsoa alkoholiverotuksen vaikutuksesta.

Eli ps:än ei juurikaan tarvitse näitä kovin painokkaasti edes esittää, riittää kun tuo vain realiteetit esille mitä tuleman on tuomassa.

Käyttäjän MikaSevn kuva
Mika Sevón

Kyllä näistä nauttii, ei siitä mihinkään pääse.

Pekka Iiskonmaki

Häpeilemättä muut suomalaiset sanovat persuja rumiksi, rasisteiksi ja äärioikeistoksi jne.

Persut on AY -liikkeestä riippumaton työväenpuolue, joka on tullut jäädäkseen.

Moni on kyllästynyt työttömyyteen, velkaantumiseen, törkeisiin veroihin ja AY -liikkeen yksisilmäiseen yhteiskuntarauhan halveksuntaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Entäs se EU? Ja euro?

Mihin se on unohtunut?

Pekka Iiskonmaki

Mark tarkoittaa, että Suomi ei noudata EU:n vapaata tavaroiden liikkumista maasta toiseen ja muiden maiden rahoittamista vastoin EU:n lakeja.

Ansiokas korjaus. Kiitos Mark!

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Persut on niin kauan AY-liikkeestä riippumaton, kun suuri osa sen kannattajista on työttömänä tai yrittäjiä. Toisella töissä olevilla duunareilla on paha taipumus tukeutua AY-liikkeeseen.

Niko Sillanpää

Puolestani persut saavat retoriikassa edustaa "kansaa", selvästi lähimpänä kansan syviä rivejä he keskustan kanssa ovatkin.

Jatkumon toisessa päässä kauimpana kansasta ei ole mikään puolue, vaan Krista Kosonen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Krista Kosonen on suosittu ja tekee työtä jossa ei voi olla tuntematta yleisöä jolle/josta huumoria tekee. Nyt tutustuu vielä siihen pieneen vähemmistöön joka äänesti ps`ää ja huumori toivottavasti tulee kattamaan myös PS´äänestäjät.

Pekka Iiskonmaki

#7
Näyttelijän ei pitäisi olla äänessä ilman valmiiksi kirjoitettuja vuorosanoja.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Hesari se näyttelijän repliikit nyt kirjoittaa, ei näytteijä itse.

Sirpa Abdallah

Pekka ja sitäpaitsi toinen taiteilija on Kososen kanssa toista mieltä. Jannika B ihmettelee taitelijoiden kritiikkiä mahdolliselle perusporvarihallitukselle. Mistäs ne taiteilija-avustukset eniten tulevatkaan? Kuten JannikaB toteaa; "Selvitettäköön tässä kaikille, että suuri osa taiteilijoiden apurahoista on eri henkilöiden/säätiöiden lahjoituksia eivätkä siis tule valtion verorahoista. Joten näitä apurahoja uuden hallituksen, oli se minkävärinen tahansa, on hiukan vaikea leikata tai jakaa haluamansa mukaan.

JannikaB sanoo myös hyvin monen epäselvästä suvaitsevaisuuden ilmapiiristä. "Minulle tämä on myös sitä kuuluisaa suvaitsevaisuutta." Monelta tuo suvaitsevaisuus on vain sanahelinää ja kuvittelua.

http://www.jannikab.com/2015/04/22/suvaitsematon-k...

Niko Sillanpää

76,1% äänensä antaneista, enemmän kuin kolme neljästä, ei äänestänyt sdp:tä, vasemmistoliittoa tai kommunisteja.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tarkoitatko että "kansa" on se 76,1% ?

Niko Sillanpää

Enemmän kuin se 23,9%.

76,1% äänesti sosialismia vastaan. Vai miten haluat tämän asetelman tulkittavan?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #16

Mitä sosialismi tähän kuuluu?

Tarkoitatko että "kansa" tarkoittaa vain ei-sosialisteja?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #40

Sitä että jos jotain asiaa kannatti äänestyksessä vaikka se kommunistien 0,3%, siitä ei voi päätellä, että 99,7% äänesti mitä äänesti vastustaakseen kommunisteja.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #46

Tietysti, mutta aiheena onkin se, miksi Persut kutsuvat vain sitä omaa 12,4% äänioikeutetuista suomalaisista "kansaksi".

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Perussuomalaisethan ovat profiloituneet pääasiassa miehiin ja vanhoilliskonservtiivisiin arvoihn. Kaikki liittyy kaikkeen, joten arvojakaan ei muusta poliittisesta toiminnasta voida eroittaa.

Mielenkiintoinen tiedeuutinen oli Talouselämässä älykkyyden suhteesta äänestyskäyttäytymiseen. Gaussin käyrän jakaumaa unohtamatta.

http://www.talouselama.fi/uutiset/tiedemiehet+demo...

Sirpa Abdallah

Ei pidä vähätellä PS:ää puolueena, eikä naisten osuutta puolueessa, sillä taisipa naisehdokkaiden saama äänimäärä olla yli 150000 ääntä.

Myöskään älykkyyteen vetoaminen äänestyskäyttäytymisessä yhdistettynä kommentissa PS-puolueeseen tässä kertoo kyllä kommentoijasta enemmän kuin tutkimattomasta yhteydestä yhteenkään puolueen kannattajiin. Sitäpaitsi tuo tutkielma antoi viitettä paremminkin niin että demokraattiset vaalit tuottavat pikemmin korkeintaan keskinkertaisia johtajia ja linjauksia. Tuskinpa sopii edes kaikkiin johtajiinkaan.

Yleistäminen koko puolueeseen on mitä ilmeisimmin tarkoitettu suvaitsevaisuuden nimissä kirjoitettuna?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Tulkinta on toki vapaa kaikilla tasoilla. Sukupuolijakaumaan puolueessa lähinnä viittasin.

Jokainen viesti kertoo kirjoittajastaan jotakin. Myös persujen viestit.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kun eduskunnanpuhemiehen paikka näyttäis olevan tulossa Perussuomalaisille, olisi paikallaan, että asettaisivat ehdokkaakseen nykyisen Hallintovaliokunnan puheenjohtajan Pirkko Mattilan, niin näkyvyys olisi naisillekin taattu.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Se mitä Suomi kaipaa on yrittäjät jotka eivät jatkuvasti marise helpotuksia vaan pistävät toimeksi ja tälläisia yrittjiä olisi houkuteltava Suomeen muualta, kotimaasta kun ei niitä löydy. Suomen teollisuuden loi aikoinaan maahanmuuttaja-yrittäjät nyt niitä taas tarvittaisiin.

Niko Sillanpää

Nyt ihan tosissaan Arto, mitä **tt*a sinä tiedät yrittäjistä tai yrittämisestä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen toiminnut itsenäisenä yrittäjänä kuten myös isäni aikoinaan, tosin rutisematta.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #24

#24
Onko kuutamokeikkaa painanut timpuri yrittäjä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #26

Arto on muistaakseni niitä vesijohtomiehiä joille kuutamourakat kyllä kelpasivat timpureitakin paremmin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #39

Pekka ja Aimo. Lopettakaa tuo henkilöön menevä typeryys.

Aikuiset miehet.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #26

Isäni, sodankäynyt mies, puuseppä ja timpuri rakensi omakoti-ja rivitaloja kommanniitti yhtiönsä kautta, veronsa ja muut velvotteet hoiti tunnollisesti kuten sen ikäpolven miehillä oli tapana, koskaan en kuullut hänen valittavan mistään.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #55

#55
Ei isän ura tee pojasta yrittäjää. Vai kommanniitti yhtiö.

Pekka Iiskonmaki

#19
Mihin on yrittäjät Suomesta kadonneet, tai ovat katoamassa? Keskity Arto vain lukemaan Wällärin Niilon muistelmia.

Mihin muuten katosi Jimmy Hoffa?

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kovasti tuntuu ihmisiä kiukuttavan että ps ei romahtanutkaan vaaleissa. Ilmeisesti kaikki Perusuomalaisia äänestäneet ovat ilmeisesti työttömiä sivistymättömiä junttirasisteja.
samalla periaatteella:

- Kaikki Vihreät lienevät puunhalaajia pilven polttelijoita
- Vasemmistolaiset lukevat marxin tuotantoa ja kapinoivat porvaristoa vastaan
- RKP:n kannattajat ovat Bättre folkia rapujuhlineen
- Kokoomuslaiset ryöstäkapitalistisikoja
- SDP Ammattiyhdistys hörhöjä
- Keskusta Landepaukkuja heinähatuissa heinänkorsi suussa
- KD:t Hihhuleita

Kommenttina Kososen kuplasta: kaikki eivät halua tuoda poliittista kantaansa ilmi. kukapa sitä haluaisi tuoda vihervasemmistolaista maahanmuuttokantaansa esiin skinheadien tapaamisessa. Toimii varmaan toisinkin päin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Netissä joutuu väkisinkin skinheadjoukkojen kynsiin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Persut ovat myös eliittiä siinä mielessä, ettei heitä saa arvostella. Pienikin kritiikki, jonka minkä tahansa muun puolueen edustaja otta tyynesti vastaan, saa heidät tolaltaan. Katsotaan,kuinka nämä mielensäpahoittajat kestävät neljä vuotta hallitusvastuussa.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Kun perussuomalaisissa on vahva äärioikeistolainen ryhmä joka ohjaa puolueen maahanmuuttoajattelua on perusteltua kutsua puoluetta äärioikeistolaiseksi niiltä osin. Kun puolueen ehdokkailla on vaalikoneiden vastausten perusteella vahvasti ympäristöasioiden kannalta negatiivisia asenteita voi puoluetta kutsua kestävän kehityksen vastaiseksi. Vai kuinka?

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Muidenkin puolueiden edustajia kurmutetaan, mutta heihin kritiikki kohdistuu enemmän henkilötasolla (ja he kantavat vastuun koko puolueen toiminnasta (stubb)) kuin puolue tasolla. onhan tällaisia persuillakin, mutta lisäksi tuntuu että kaikki perussuomalaisia äänestäneetkin niputetaan syyllisiksi väärään äänestämiseen ja rasismiin yms. asioihin.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Perussuomalaiset sekä Keskusta, ovat kansan enemmistön mukaan sitoutuneet kyseenalaisiin, yhdenvertaisuuden ja kestävän kehityksen vastaisiin arvoihin. Arvot ohjaavat kaikkien puolueiden toimintaa päämärähakuisesti tiettyyn suuntaan

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Kirjoittajalle ei ole selvää eliitti-sanan merkitys, väittäessään perussuomalaisia uudeksi eliitiksi. Eikä Krista Kososta voi moittia siitä, ettei hänen tuttavapiiriinsä kuulu perussuomalaisia.

Perussuomalaiset tulevat huomaamaan vallan ja vaikuttamisen dilemman. Mikään ei tule muuttumaan, ei voikaan muuttua, eikä ylipäätään ole edes mahdollista. Suomalaisen poliittisen ekosysteemin osa on taipua globaalituulessa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Suomen kieli on rikas. Eliitti tarkoittaa määritelmän mukaan parhaimmistoa tai valiojoukkoa.

Persujen elitismi tarkoittaa tässä yhteydessä sitä parhaimmistoa ja valiojoukkoa, jota he kutsuvat "kansaksi". Ja se eliitti muodostuu heidän mukaansa 12,4 prosentista suomalaisista äänioikeutetuista.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Omassa kunnassani työläiskaupunginosassa ( jossa itse asun) äänestettiin perussuonalaisia ja kaupungin hienostokaupunginosassa SDP:tä. Kyllä se eliitti äänestää useimmiten SDP:tä kuin perussuomalaisia. Vasemmisto yrittää vielä rimpuilla vanhassa työväenaatteessa mutta SDP on sen jo ajat sitten hylännyt paitsi vaalirahaa metsästäessään!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koivukylässä joka on sekä perinteinen työväen- ja virkailijoiden ja sote-alan pienläjien paikka että nykyään myös työttömien ja usein muualtamuutaneiden köyhien paikka äänestettiin tosi hienosti demareita! Tämä voi kyllä olla poikkeuksellinen paikka, sen myönnän.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"Koivukylässä joka on sekä perinteinen työväen- ja virkailijoiden ja sote-alan _pienläjien_ paikka.."

Nauroin kippurassa tän "pienläjän" kohdalla, sori.

Tossa alempana linkki aika hyvään kirjoitukseen, minkä takana Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin. Luettavaa ja sisäistettävää monelle, vaikka toki saattaa olla liian vaikeaselkoista joillekin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #59

Jos sinusta se on hauskaa että pieneläjä muuttuu pienläjäksi niin sinulla on sitten varmaan hauskaa todella usein.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #61

S.L: "..niin sinulla on sitten varmaan hauskaa todella usein."

Ihan päivittäin, kun käyn täällä lukemassa näiden kulttuuri-intellektuellien kommentteja ja blogeja.

PS Toki tiesin että "typo", mutta silti se oli minusta erittäin hupaisa ja pakko oli päästä sanomaan.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Oli puistattavaa katsoa perussuomalaisväen kiljuntaa vaali-iltana Bottalla. Samanlaista kiljuntaa näimme presidentin vaalien aikana vihreiden vaali-illassa Hämiksellä (kiljunnan takia jouduin silloin äänestämään Haaviston vastaehdokasta).

Kiljunta kuvastaa sitä kuinka vaalit ovat oma liiketoimensa. Täytyy tuhota kilpailijat ja saada tulosta itselle = rahaa, palkkaa, puoluetukea, kivaa seuraa, helppoa elämää. Tämä kuvastaa "poliitikkojen" ja muun väestön erillisyyttä.

Bottalla eturivissä kiljui Arja Juvonen noin 2500 äänellään. Ei olisi kannattanut, sillä iso joukko yli 5000 tai 6000 ääntä saaneita ei tullut valituksi (linkki alla).

Sitten nämä kiljujat kehtaavat julistaa "sinulla töissä". Kaikkea muuta, kaikkea muuta, kaikkea muuta.

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-142958982...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uudella rälssillä on todella kova-otteinen suojelijamaffia somessa ja mediassa.
Vanha rälssi kaatui sinisilmäisyyteensä.

Kari Savinen

Demareiden ja vasemmiston kärsimä vaalitappio ei tunnu antavan periksi, ja se tuntuu olevan kovin vaikea sulattaa. Tärkein asia tuntuu nyt olevan Perussuomalaisten mollaaminen muiden hävinneiden, sekä Vihreiden kannattajien avustuksella.

Vihreiden hallituksesta lähtö vedätettiin niin pitkään kuin oli mahdollista, että sillä saataisiin jotain sympatioita kansalta. Temppu onnistui muutamalla lisäpaikalla, joista vähintään kaksi oli uuden vaalipiirijaon ansiota.

Vihreät ovat antaneet itsestään sellaisen kuvan, että he olisivat ainoa puolue joka puolustaa ihmisarvoja ja tasa-arvoa. Huh huh, vai vihreiden ansiosta meillä on ihmisarvo ?

PS:lle povattu suuri vaalitappio ei toteutunut, ja se nyt tuntuu olevan monelle liikaa. Mutta koettakaa kestää, kyllä se aika parantaa haavat.

Demareiden mamujen puolustaminen ja heidän tuominen suurin joukoin "taloutta parantamaan" ei oikein uponnut suomalaisiin. Varsinkin Demarit unohtivat kertoa sen, että mihin laitetaan suomen lähes puoli miljoonaa työtöntä mamujen tieltä.

USA:ta usein hehkutetaan siitä, että heidän talous on noussut maahanmuuton takia. No niin varmasti onkin, mutta he ottavatkin maahansa kaikki terävimmät henkilöt ympäri maailmaa, mutta pitävät esimerkiksi Meksikon rajan tiukassa valvonnassa, miksiköhän. Siksi, että kaikki eivät kelpaa ! Suomalaiset ovat yrittäneet samaa linjaa, mutta heti joku ryhmä "rääkäisee" kun kaikki eivät kelpaa !

Ohjelma pitäisi olla hiukan selvempi, ennen kuin annetaan kovin yleviä lausuntoja.

Pekka Iiskonmaki

''Demareiden ja vasemmiston kärsimä vaalitappio ei tunnu antavan periksi, ja se tuntuu olevan kovin vaikea sulattaa.''

Kovasti tuntuu kirvelevän. Yleislakolla on jo uhkailtu. Talouden rattaat meinataan pysäyttää punavoimalla.

Kari Savinen

Nin on, Vanhan laulun sanat alkavat taas soida "tovereissa meillä on voima"

Vasemmiston vaalitappiota hiukan lieventää se, kun lasketaan heidän ryhmään vihreät, jotka ovat ns. piilokommareita, siis kommareita, jotka näyttelevät olevansa jotain muuta.

Toimituksen poiminnat