kyy

Kaapatut käsitteet

  • Isänmaallisia nuoria?
    Isänmaallisia nuoria?

Mitä tulee mieleen käsitteistä isänmaa, isänmaallisuus, itsenäisyys, sotaveteraani, siniristilippu – vain muutaman mainitakseni? Ne toki voi itse kukin yhdistää mihin tahansa, mutta tosiasia on se, että äärioikeisto tai ainakin oikeisto on pitänyt näitä käsitteitä panttivankinaan – ja pitää edelleen.

 

Me, jotka emme tunnusta äärioikeistolaisuutta Suomen aatteelliseksi pohjaksi, olemme tuon ideologisen kaappauksen uhreja. On kohtuutonta, että isänmaalliseksi ilmoittautuva assosioidaan äärioikealle vielä siinä nyky-Suomessa, joka nähdään yhden totuuden silmälasien läpi. Voi myös syyttää kansalaisia alistumisena tähän manipulaatioon, joka läpäisee kaikki aatesuunnat. Nämä äärioikeisto-assosiaatiot vaikuttavat valtaosassa suomalaisia.

 

Suomi on katkerasti kahtiajakautunut maa – on virallinen ja yhtenäinen aatetaso, joka kallistuu vahvasti oikealle, joissain elementeissään jopa äärioikealle kuten lähes kaikessa, mikä liittyy sotahistoriaan ja puolustusvoimiin. Sitten on epävirallinen aatetaso, joka purnaa ensinmainittua vastaan monesta eri lähtökohdasta, mutta käytännössä alistuu sille. Vuonna 1918 suoritettu kansan jako kahteen on toki muuttanut muotojaan paljonkin, mutta ei lopultakaan ole kadonnut mihinkään.

 

Tuossa katsannossa käsite itsenäisyys nähdään herkästi umpimielisenä ja muusta maailmasta eristäytyvänä impivaaralaisuutena. Sotaveteraanit käsitetään yhtenäiseksi hurraa-isänmaalliseksi ryhmäksi, joka se ei taatusti ole eikä ole koskaan ollut. Jos sotaveteraaneista on puhuttu muun kuin äärioikeistolaisen kiihkon ja väkivallan ihannoinnin hengessä, on yleensä tullut leimatuksi kommunistiksi tai miksi tahansa maamme milloin tahansa hopeapennosella myyväksi luopioksi. Tosiasiassa valtaosa sotaveteraaneista haluaa/halusi elää rauhassa ja heitä loukkaa/on loukannut syvästi heidän henkilönsä suorasukainen yhdistäminen väkivallan ihannointiin ja taannoisen liittolaisemme natsi-Saksan aatemaailmaan.

 

Kun näillä käsitteillä on pyritty rakentamaan Suomeen yhtenäistä identiteettiä, lähtölaukaus ammuttiin toki natsi-Saksan aatteellisilta raunioilta, mutta hengen lietsontaa jatkettiin itsepetoksella niin, että sodassa Suomi itse asiassa olisi voittanut Neuvostoliiton, eikä suinkaan olisi ollut liitossa Saksan ja Hitlerin kanssa. Paradoksaalisesti tiedetään aivan hyvin että tämä ei ole totta, mutta ihmismieli on eriskummallinen epeli: suomalaisille on luotu vinksahtanut itsetunto, jota voi kuvata vaikkapa nimikkeellä eyes wide shut, silmät apposen kiinni. Vaikka sanotaan että suomalainen ei usko ennen kuin näkee, vaikuttaa siltä, että moni suomalainen uskoo vaikka näkee. Liian moni.

 

Mustavalkoasetelma on räikeää varsinkin suomettumis-, EU- ja Nato-kytkentäasioissa. Talousvaltiaat ja poliittinen eliitti haluavat jatkaa suomettumista idän sijaan nyt lännen suhteen, ja liittoutumattomuus ja puolueettomuus leimataan itsekkääksi nationalismiksi – valtamedian suosiollisella myötävaikutuksella. Se että valtamedia on näin silmiinpistävästi luopunut vallan vahtikoiruudesta, on häpeällistä ja anteeksiantamatonta.

 

Tällä tavoin itsenäisyys ja isänmaa on ryövätty valtaosalta suomalaisia, ja niiden palauttamiseksi kansalle olisi ryhdyttävä toimeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Nii-in. Se pulma kai on siinäkin että suuri osa suomalaisista haluaa olla enemmän länteen ja esim. EU:n suuntaan kuin muualle. NATO-kannattajatkin haluavat vain turvata Suomen valloitusten uhalta. Vähän vaikeaa se on tuollaista tuomita liiaksi.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Totta.

Vasemmistosta oikeistoon asti useimmat näkevät itsenäisyyden ja isänmaallisuuden merkkinä äärioikeistosta. Pahinta on se, että äärioikeisto käyttää tilannetta estottomasti hyväkseen, lyö löylyä kiukaalle ja esiintyy isänmaallisena, vaikka he jos ketkä ovat epäisänmaallista väkeä.

Karmaisevaa on myös katsella, kuinka isänmaallisina esiintyvät Suomen myyjät, siis ne, jotka hyväksyvät EU-petoksen (= EU ei olekaan kansoja yhdistävä liitto kuten äänestyksessä luvattiin, vaan suurliikeyritysten ja pankkien talousliitto).

Käynnissä on kusetus, joka ei toki ole ensimmäinen ja ainoa laatuaan. Onhan Kiinakin olevinaan "kommunistinen" vaikka lienee kapitalistisin valtio koko maailmassa.

Mikko Saarinen

Miksi vasemmisto sitten näyttäytyy epäisänmaallisena ja veteraaninpotkijana ("Mitäs menitte") ?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Taidat elää vielä 1970-lukua?

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Samaa pohdiskelua on käynyt omalla karhealla tavallaan myös Popedan laulusolisti Mustajärven Pate:

http://yle.fi/uutiset/pate_mustajarvi_sinivalkoisu...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

No missä se äärioikeisto on. Noita kun lukee sitä on joka puolella. Mutta en ole törmännyt?

Suomessa on ollut ns oikeistopuolueiden ennemistö lähes koko ajan. Voidaan siis sanoa, että tämä hyvinvointivaltio on heidän luomuksensa. Hyvin oikeudenmukainen.
Siis nyt ennen romahdustaan.

Vai onko se vaan leima ottaan.

Vasemmiston taivaassa kaikkien pitäisi olla kunnalla töissä, mutta kun ei ole ja muut on unohdettu. Paitsi vegaanit, viherpipertäjät, kaikenlaiset vaihtoehtoliikkeet. Vähän se on niinku 70 luvulla. Tavallisella ihmisellä ei ole aikaa sellaseen höpötykseen. Pitää käydä töissä, että saa verot maksettua, jotta kesikluokka saa palvelunsa tässä pahoinvointivaltiossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset